Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Δώρα Γκουντούρα: Μια ξεχωριστή πρωταθλήτρια!

 



Μια πρωταθλήτρια, που όταν ήταν μικρή ονειρευόταν απλά να γίνει καλός άνθρωπος. Η Δώρα Γκουντούρα έμαθε να χαμογελά παρά τις δυσκολίες και με την bwin στο πλευρό της, χαράζει ένα διαφορετικό δρόμο στον πρωταθλητισμό.

Ήταν στις 7 Μαρτίου. Πριν ο κορονοϊός προκαλέσει γενικευμένο lock down στην κοινωνία και κατ’ επέκτασιν στον αθλητισμό. Η 23χρονη Δώρα Γκουντούρα έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας «Acropolis», τονίζοντας πως «μετά από αυτό το μετάλλιο το όνειρό μου αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο φαίνονταν πλέον καθαρά στον ορίζοντα. Πέραν της αναμφισβήτητης αθλητικής επιτυχίας, το γεγονός που κάνει το επίτευγμά της ακόμα πιο σημαντικό και δείχνει πολλά για το «μέταλλο» πρωταθλητή που διαθέτει, ήταν το ότι αγωνίστηκε σε όλο το τουρνουά με βρογχίτιδα! Έπαιξε 5 αγώνες, σαφώς καταπονημένη και κατάφερε να αναρριχηθεί στο βάθρο και να φορέσει στο λαιμό της το χάλκινο μετάλλιο, δείχνοντας ψυχή, πίστη και αστείρευτη δύναμη. Τα τρία αυτά χαρακτηριστικά, άλλωστε, τη βοήθησαν, μαζί με την καθοριστικής σημασίας στήριξη της bwin, να ανέβει επίπεδο και να εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες.

Ο αθλητισμός ήταν πάντα στο DNA της Δώρας, η οποία δοκίμασε αρκετά σπορ πριν ξεκινήσει να χορεύει με τη σπάθη στο χέρι. Έπαιξε τένις, έκανε ενόργανη κι αρκετά χρόνια χορό, πριν αποφασίσει τυχαία να περάσει στην ξιφασκία. Ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, ήταν ο άνθρωπος που την ενέπνευσε και μαζί του έμαθε τα πάντα γύρω από το άθλημα, αλλά και για τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Έγιναν κομμάτι του εαυτού της, καθόρισαν τον δρόμο που ακολούθησε στη συνέχεια τόσο εντός, όσο κι εκτός πιστών. Με την υποστήριξη της bwin, έφερε επιτυχίες σε ένα σχετικά «άγνωστο» άθλημα, βοηθώντας τον κόσμο να το γνωρίσει καλύτερα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα υπόλοιπα σπορ που διακρίνονται οι αθλητές της bwin.

Όταν ανακαλεί στη μνήμη της το ξεκίνημα, η Δώρα δεν θυμάται την πρώτη φορά που κράτησε σπάθη, αλλά τον πρώτο αγώνα που πήρε μετάλλιο στην ξιφασκία. Ήταν η μέρα της γιορτής της και η μέρα που έφυγε από τη ζωή ο παππούς της. Του αφιέρωσε την επιτυχία και έμαθε να μένει όρθια απέναντι σε κάθε εμπόδιο. Πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές στη συνέχεια, καθώς έβλεπε ότι παρότι δουλεύει σκληρά δεν είχε τη στήριξη που της αξίζει. Σκέφτηκε να τα παρατήσει, όμως οι δικοί της άνθρωποι ήταν εκεί.

Την κράτησαν στον αθλητισμό κι εκείνοι που την γνώριζαν καλά ήξεραν πως η τεχνική και η προσήλωση στη δουλειά της μπορούσαν να την οδηγήσουν πολύ ψηλά, στο κατώφλι των Ολυμπιακών Αγώνων. Για ένα άθλημα όπως η ξιφασκία, όμως, το ταλέντο και η θέληση συχνά δεν αρκούν. Χρειάζεται η στήριξη ενός μεγάλου χορηγού όχι μόνο για να μπει ο αθλητής σε τροχιά πρωταθλητισμού, αλλά για να μην σταματήσει άδοξα την πορεία του, καθώς το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Η Γκουντούρα βρήκε τη στήριξη αυτή στη bwin, η οποία αποτελεί ένα από τα κορυφαίο στοιχηματικά brand στον κόσμο. Όταν εντάχθηκε στην ομάδα της bwin, ήταν εκτός της πρώτης εκατοντάδας στην παγκόσμια κατάταξη. Η ώθηση που της δόθηκε την εκτόξευσε στην κορυφαία δεκάδα!

Η ένταξη της Δώρας Γκουντούρα στο χορηγικό πρόγραμμα «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών» δεν τη βοήθησε μόνο υλικά, αλλά και ψυχολογικά. Αφενός γιατί της επέτρεψε να ταξιδέψει σε αγώνες και τουρνουά που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος, αφετέρου γιατί την έκανε να καταλάβει ότι ένα παγκόσμιο brand πίστεψε στην προσπάθειά της, βρέθηκε στο πλευρό της στις νίκες και τις ήττες, χωρίς όρους και απαιτήσεις. Μόνο για να στηρίξει το όνειρό της και να συμβάλλει έμπρακτα στον ελληνικό αθλητισμό, όπως κάνει άλλωστε και με τους υπόλοιπους αθλητές που υποστηρίζει, βοηθώντας τους να πραγματοποιούν τα όνειρά τους.

Η «αγκαλιά» της bwin έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία της, τη βοήθησε να εξελιχθεί, να βλέπει διαφορετικά την καθημερινή προσπάθεια και να μπαίνει στην πίστα με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έχοντας στο μεταξύ περισσότερες παραστάσεις, αγώνες με κορυφαίους αντιπάλους και καλύτερο εξοπλισμό. Όλα αυτά δεν θα γίνονταν ποτέ πράξη χωρίς τον χορηγό.

Χάρη στην υποστήριξη της bwin, η οποία αλλάζει τον αθλητικό χάρτη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες -που αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για κάθε αθλητή- έγιναν ρεαλιστικός στόχος, αφού μια σειρά από επιτυχίες την έφεραν στην τροχιά τους: Το περσινό καλοκαίρι, σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας τα τελευταία 120 χρόνια, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Φέτος, ήρθε η σειρά του βάθρου στο Acropolis.

Η Δώρα ήταν πολύ κοντά στο να «σφραγίσει» το εισιτήριο για Τόκιο, όμως η έξαρση του κορονοϊού προκάλεσε αναβολή στην πτήση για το όνειρο. Θα είναι πανέτοιμη για τη στιγμή που θα γίνουν τελικά οι Αγώνες. Πάντα με τις αρχές της, οι οποίες βρίσκονται σε σύμπνοια με αυτές της bwin, να δείχνουν τον δρόμο.

Η bwin αγκαλιάζει τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών. Περισσότερα για τo χορηγικό πρόγραμμα «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών», μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Αποστολή ενημέρωσης: Γιώργος Μπαλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου