Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Δημήτρης Λάλος, Έλενα Μαυρίδου και Κατερίνα Κατσαβού - Σύμπραξη Κρανιωτών για καλό σκοπό (ΦΩΤΟ)



Οι Κρανιώτες είθισται να ανταμώνουμε κάθε χρόνο, του Προφήτη Ηλία. Πέραν αυτού, ανταμώνουμε και όταν αποφασίσουμε να συμπράξουμε, ώστε να υποστηρίξουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Η Έλενα Μαυρίδου και ο Δημήτρης Λάλος, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα των ληπτών υπηρεσιών δημοσίου οργανισμού απεξάρτησης, να παρακολουθήσουν την  παράσταση “Άλκηστις” σε σκηνοθεσία της Έλενας, στην θεατρική σκηνή «Χώρος Θέατρο». Με το πέρας της παράστασης, οι συμμετέχοντες  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πρωταγωνιστές και να τους ευχαριστήσουν για το ευγενικό κάλεσμα. Με την Έλενα  και τον Δημήτρη συζητήσαμε για την υψηλή θεραπευτική αξία της τέχνης στην επίπονη διαδικασία της απεξάρτησης. Μέσω της τέχνης, ο εξαρτημένος ανοίγει το ερμητικά κλειστό παράθυρο του ψυχισμού του και συναντά/ανταμώνει τον άλλον. Ευχαριστούμε θερμά τους δικούς μας ανθρώπους, για την συνεισφορά τους στην ενεργητική συμμετοχή των συμπολιτών μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Πάντα να ανταμώνουμε!

Κατερίνα Κατσαβού



* Θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη, την Έλενα και την Κατερίνα για αυτή τη σύμπραξη. Μια ωραία ιδέα που έγινε πράξη από τους συμπατριώτες μας. Ευχόμαστε να έχει και συνέχεια αυτή η συνεργασία.

6 σχόλια:

  1. Χαιρομαστε και καμαρωνουμε για τις επιτυχιες και τις διακρισεις των οπου γης Κρανιωτων και ευχομαστε να εχουν παντα επιτυχιες.Ομως συζητωντας, στα ελαχιστα καφενεια που λειτουργουν ακομα στο χωριο, με τους κατοικους,διαπιστωνουμε πως για το χωριο σχεδον κανεις δεν εκανε κατι το ουσιαστικο .Ποτε ομως δεν ειναι αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συμπατριώτη, σέβομαι την άποψη σου, αλλά νομίζω ότι αδικεί ανθρώπους, αφού είναι εν πολλοίς μηδενιστική. Ο καθένας και η καθεμιά κάνουν ό,τι μπορούν καλύτερο ελεύθερα, χωρίς αναγκασμό, ότι τους λέει η συνείδηση. Πάντα υπάρχει το περισσότερο, όπως πάντα υπάρχει και το λιγότερο. Αυτοί που λένε αυτά στα καφενεία, όπως λες, όποιοι είναι αυτοί και όσοι είναι (αν είναι), ας μας πουν και οι ίδιοι τι έκαναν ο καθένας για το χωριό του. Γιατί δεν είναι ανάγκη να είσαι "μορφωμένος", "με χρήματα" ή "προκομένος" για να προσφέρεις, αλλά πάντα ο καθένας μπορεί να προσφέρει με τον τρόπο του. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός επαίνεσε το δίλεπτο της χήρας.

      Διαγραφή
  2. ΤΗ ΛΕΞΗ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΠΟΛΥ.ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΡΚΕΤΕΣ.ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.ΑΝΑΦΕΡΩ:ΜΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ, ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ.ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.Η ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ 1974.ΣΕ ΙΔ.ΕΠΙΠΕΔΟ.Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΤΟΥ .ΕΥΑΓ. ΕΛ.ΛΑΛΟΥ.Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΗΜ.ΠΟΛΙΤΗ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΕΧΝΩ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.( ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΔΩΡΕΕΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από εδώ και στο εξής ανώνυμα ή ψευδώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται. Ειδικά δε όταν αυτά είναι αρνητικά. Αγαπάω τη δημοκρατία και την ελευθερία, αλλά ο καθένας που σχολιάζει θα πρέπει να έχει και το θάρρος της επώνυμης γνώμης του. Αλλιώς, την ευθύνη των σχολίων του την μεταθέτει θρασύδειλα προσωπικά σε εμένα που διαχειρίζομαι το ιστολόγιο.

      Διαγραφή
  3. Αξιότιμο ανώνυμο, προσωπικά προσφέροντας επι 20 χρόνια στον άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, θρησκείας, χρώμα δέρματος, γλωσσα, σεξουαλικό προσανατολισμο, θα σου πω πολύ φιλικά πως το πρώτο στάδιο της κάλυψης αναγκών, είναι ο εντοπισμός αυτών. Και δεν μας έρχεται στην πόρτα το αίτημα, είμαστε στο δρόμο και εντοπίζουμε. Σε δεύτερη φάση, εγω (και όσοι κινούνται αντιστοίχως) δεν περιμενω να δώσει κάποιος αλλος λύση, εγω παρεμβαίνω. Στην παρουσα παραθέτεις μια σειρά αναγκών, που εντοπισες. Ορθώς. Θα ρωτήσω καλοπροαίρετα: αφού τις εντοπισες, εσυ τι έκανες για να τις πλαισιώσεις; Λες «κανείς». Αρα, ούτε εσυ. Είναι άδικο να εξαπολύουμε κατηγορίες αδράνειας, όταν εμείς πρώτοι αδρανούμε. Μπορεί να μην μπορούσες, θα πω εγω. Δεκτον. Ποιον ενημέρωσες; Που παρέπεμψες; Ποιον κινητοποίησες; Προσωπικά, βρίσκομαι στην διάθεση σου, να μου στειλεις (ακόμα και ανώνυμα, αν και δεν το θεωρώ τίμιο) πιο περιγραφικά τις ανάγκες που εντοπίζεις και να εισαι σίγουρο πως θα εξαντλήσω κάθε τρόπο να βοηθησω. Εκ θέσεων και εμπειρίας, εχω δυνατότητα και προσβασιμότητα. Και φυσικά αφιλοκερδώς και δίχως προβολή. Η παρουσα ανάρτηση ήταν μια εξαίρεση, ευχαριστήρια στους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας ανοιξαν την πόρτα της επαγγελματικής τους στέγη. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ποτέ δεν είναι αργά. Αλλά αυτό προϋποθέτει να σηκωθείτε από τα καφενεία. Τέλος, ας μάθουμε να βοηθάμε δίχως να κινούμαστε στις παρυφές του διαχωρισμού, δίχως κριτήρια, ακόμα και αυτό τις κρανιωτικης καταγωγής. Γιατί τι να το κανω αν προτείνω στον Γιανναρο του NBA να έρθει στο χωριό (ως μου έχει προταθεί), όταν ξέρω πως ο αγνωστος έγχρωμος συμπολίτης μας είναι ανεπιθύμητος; Συνεπώς το λέω ανοιχτα: όταν θα είναι δεκτός στο χωριό με χαμόγελα ο/η Χ από πχ την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, δεσμεύομαι πως θα οργανώσω αγώνα μπασκετ στο λύκειο της κρανιάς, με Γιάννη και όλα του τα αδέρφια και το αντίτιμο της προβολής θα πάει όπου κρίνουν οι συγχωριανοί εκείνη την εποχή πως υπάρχει ανάγκη. Η μπάλα στην εξέδρα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή