Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Βίντεο - απόσπασμα από την προχθεσινή (18-11-2022) ανοιχτή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Κρανέας

 


Βίντεο - απόσπασμα από την προχθεσινή (18-11-2022) ανοιχτή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κρανέας. Μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το θέμα με τη λανθασμένη καταχώριση στο Κτηματολόγιο της Περιοχής βόρεια της Χράπας ("αγ. Απόστολος", "Ρούντος" κ.α. ) όπου παρουσιάζεται ως περιοχή του Λουτρού (το ίδιο συμβαίνει και στα όρια με τη  Δεσκάτη). Όπως μας ενημέρωσαν συμπατριώτες μας, η καταχώριση αυτή είναι ανάγκη να αλλάξει και να "περαστούν" τα σωστά όρια με τη σωστή ονομασία. Άλλωστε, όπως μας είπαν, ούτε το Λουτρό, ούτε η Δεσκάτη εγείρουν θέμα για το που ανήκουν οι συγκεκριμένες περιοχές, αναγνωρίζοντας έτσι τη δικαιοδοσία της Κρανιάς. Ωστόσο, μας τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας με το Κτηματολόγιο, ούτως ώστε να λυθεί αυτό το χρονίζον θέμα το οποίο και δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους, αλλά και είναι ικανό, όπως μας είπαν, να δημιουργήσει και περισσότερα προβλήματα στο μέλλον. Άλλωστε, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να γίνει το σωστό και μόνο. Δυστυχώς, οι έως τώρα προσπάθειές κατοίκων της Κρανιάς προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξαν άκαρπες. Το συγκεκριμένο θέμα συζητείται στο 1' και 15'' του Βίντεο πριν το τέλος.


Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους συμπατριώτες μας, οι χάρτες και τα σημεία της δεκαετίας του 1920 αλλά και της δεκαετίας του 1950 αποτύπωναν τη γη και τα βοσκοτόπια στην κοινότητα της Κρανέας με τον ορθό τρόπο. Το πρόβλημα, όπως μας μετέφεραν οι ίδιοι, δημιουργήθηκε προ δεκαετίας περίπου με τους κτηματολογικούς χάρτες και υπάρχει έως σήμερα αποτυπωμένο λάθος. Σε κάθε περίπτωση οι συναρμόδιες υπηρεσίες ας ερευνήσουν το πως δημιουργήθηκε το θέμα αλλά και ακόμη περισσότερο πως θα επιλυθεί. 

Επίσης, να αναφέρουμε πως εκ παραδρομής γράφτηκε από την πλευρά του Ιστολογίου πως το πρόβλημα υπήρχε προπολεμικά. Το αντίθετο: τότε αποτυπωνόταν σωστά η περιοχή. 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε σχετικό το Βίντεο. 

1 σχόλιο:

  1. Για να ενημερωθουμε καλυτερα κ.προεδρε,ισως πρεπει να μας αναφερετε,τα προβληματα που θα συναντησουν καποιοι συμπατριωτες μας,απ`αυτην την αλλαγη των διοικητικων οριων του χωριου μας.Παραδειγμα:Μηπως θα πρεπει να πηγαινουν στη ΔΟΥ Γρεβενων για να πληρωσουν τα τελη χρησης βοσκοτοπων `η στο Κτηματολογικο Γραφειο Γρεβενων για δηλωση περιουσιακης καταστασης κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή