Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Ο Κρανιώτης στιβίστας που διαπρέπει στη Γερμανία (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

 



Μπορεί να μετανάστευσε στο εξωτερικό για διαφορετικό λόγο από εκείνο της αθλητικής καριέρας, αλλά ο Γιώργος Πουρνάρας με καταγωγή από τη Λάρισα και συγκεκριμένα την Κρανέα Ελασσόνας, αντιλαμβανόμενος τη δυναμική της Γερμανίας στον αθλητισμό, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ξανά με το στίβο, άθλημα – πάθος που είχε αφήσει στην άκρη για τρία χρόνια.



Το τρέξιμο του άρεσε από μικρός και στην Ελλάδα, από όπου ξεκίνησε, είχε σημειώσει αρκετές διακρίσεις. Ωστόσο, το 2019 αναζητώντας καλύτερες συνθήκες βιοπορισμού μετακόμισε προς βόρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της Ευρώπης, στην οποία αυτή τη στιγμή εργάζεται ως δασοκόμος. Δεν του πήρε πολύ χρόνο να εγκλιματιστεί στις ισχύουσες συνθήκες και να κάνει νέες γνωριμίες και ο στίβος του… χτύπησε για ακόμη μια φορά την «πόρτα».



«Ο τρόπος ζωής στο θέμα των σπορ είναι διαφορετικός στη Γερμανία, πιο οργανωμένος και διόλου συγκρίσιμος με την Ελλάδα όπου δεν υπάρχουν σωστές υποδομές κι ένας αθλητής δε μπορεί να προπονηθεί. Εδώ, αν καταγράψεις καλούς χρόνους, σου επιτρέπουν να μπεις σε κλειστό στάδιο και να ξεκινήσεις εξάσκηση. Στην Ελλάδα δε μπορούσα να δω τις δυνατότητές μου. 30 χρονών κι έχω σημειώσει χρόνους που δεν έκανα όταν ήμουν 20. Κι αυτό γιατί οι αθλητικές εγκαταστάσεις παίζουν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη ενός αθλητή. Οι περισσότεροι πηγαίνουν κάπου αλλού, αν θέλουν να φτάσουν ψηλά. Για ένα νέο, που θέλει να ακολουθήσει ένα άθλημα, το εξωτερικό είναι 100% καλύτερα.» τονίζει σε συνέντευξή του στο onlarissa.gr ο Γιώργος.


Ο ίδιος έχει συναντήσει κι άλλους Έλληνες που ισχυρίζονται πως «Η Γερμανία σε θέμα προδιαγραφών βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από εμάς». «Κάθε Κυριακή τρέχω πάνω από 20 χιλιόμετρα, σε μία έκταση όπου δε φοβάσαι μήπως σε πατήσει κάποιο αυτοκίνητο. Τρέχεις μέσα σε κόσμο, όχι παραδείγματος χάριν στον Όλυμπο. Ό,τι κι αν συμβεί είσαι εντός πόλης. Αυτό δε το βρίσκεις στη χώρα μας, ούτε στη Λάρισα με τον Πηνειό» συμπληρώνει.


Ο Γιώργος αγωνίζεται στα 5, 10 χιλιόμετρα αλλά και σε μαραθώνιους. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει οκτώ μετάλλια στη Γερμάνια κι ένα στη Γαλλία. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έχει ως στόχο να μετρήσει τις δυνάμεις του σε έναν ημιμαραθώνιο στο Μόναχο. Μπορεί να μην ασχολείται επαγγελματικά με το στίβο και μάλιστα τα περισσότερα χρήματα να τα βάζει από τη τσέπη του, αλλά στόχος του παραμένει να τρέξει σε μαραθώνιο κάνοντας τον χρόνο που «ονειρεύεται», 2 ώρες και 15 λεπτά.



Αν και η πατρίδα καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στην καρδιά του, όπως μας λέει: «Προς το παρόν δεν έχω βάλει στο μυαλό μου να γυρίσω πίσω».



Δείτε βίντεο από αγώνα 5 χιλιομέτρων στο Μόναχο, όπου τερμάτισε πρώτος και πέτυχε ρεκόρ διαδρομής με 14.37:



Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανώτης

Πηγή: onlarissa.gr


* Το Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας εύχεται θερμά συγχαρητήρια στον Γιώργο για τις επιτυχίες του στον στίβο και να συνεχίσει έτσι να μας κάνει περήφανους ως Έλληνες και ως Κρανιώτες. Μπράβο, Γιώργο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου