Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Σταυρούλα Μαστοροδήμου: "Το κόλλησες" - Παιδικό Βιβλίο

 


Το Κόλλησες

Περιγραφή

Αν αισθάνεσαι κάτι να σε γαργαλά.
Ένα χαμόγελο μπορεί να ξεκινά!
Μην το εμποδίσεις!
Ελευθέρωσέ το!
Μεγάλωσε το!
Και, σε κάθε ευκαιρία, φώτισέ το!
Το πρώτο βιβλίο της Σταυρούλας Μαστοροδήμου σε εικονογράφηση Λίας Φωτιάδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πουά, με τίτλο Το κόλλησες.
Ένα χαρούμενο και αισιόδοξο βιβλίο για την αξία του να χαμογελάς και να διασκεδάζεις, ακόμη και αν αυτό το κάνεις στο σχολείο ή στον ύπνο σου!
Η αμεσότητα του λόγου της Σταυρούλας Μαστοροδήμου κάνει τον αναγνώστη να νιώθει ότι συμμετέχει σε έναν διάλογο-παιχνίδι μαζί της και ταυτόχρονα η ζωντανή εικονογράφηση της Λίας Φωτιάδου μάς εισάγει σε έναν κόσμο όπου η χαρά και η διασκέδαση έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Είπαν για το βιβλίο:

«Το κόλλησα κι εγώ, από την πρώτη στιγμή.
Από τα μάτια και τα μάγουλα της μικρής στο εξώφυλλο.
Από τα Ο, πολύχρωμα κυκλάκια-φεγγαράκια που υπάρχουν παντού – θέλεις να τα πιάσεις και να τα κολλήσεις πάνω σου.
Από τα σημεία στίξης, που είναι κυρίαρχα – κι ας ζηλεύουν λίγο οι λέξεις.
Από τις λέξεις, που είναι όσες χρειάζεται, για να χωρέσουν αμέσως σε κάθε μυαλό.
Από τις λεπτομέρειες στις εικόνες, που κάνουν την καρδιά να πεταρίζει όταν τις ανακαλύπτεις.
Από το κεφάλι, που είναι γεμάτο με τα θαύματα όλου του κόσμου.
Από το δεύτερο ενικό, που μας φέρνει αμέσως κοντά.
Από τις γλυκές προστακτικές – πώς να τους αντισταθείς;
Η Σταυρούλα Μαστοροδήμου μαστόρεψε. Η Λία Φωτιάδου φώτισε.
Οι δυο τους επινόησαν ένα παιχνίδι και μας καλούν να παίξουμε μαζί τους. Κι όσο εμείς ψάχνουμε να βρούμε τους κανόνες, εκείνες σκάνε στα γέλια – τα πιο όμορφα παιχνίδια κανόνες δεν έχουν».

Εύη Γεροκώστα – συγγραφέας, μεταφράστρια

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου το Σάββατο 30 Μαρτίου στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ παιδικού Βιβλίου στη Στοά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη.




Λίγα λόγια για τη συμπατριώτισσά μας Σταυρούλα Ευ. Μαστοροδήμου, όπως τα αλιεύσαμε από την Ιστοσελίδα elniplex.com/

“Ονομάζομαι Σταυρούλα Μαστοροδήμου και είμαι Νηπιαγωγός. Σπούδασα στην Αλεξανδρούπολη στο ΔΠΘ. Εργάζομαι από το 2004 σε δημόσια Νηπιαγωγεία, τα περισσότερα χρόνια από αυτά στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αγαπώ πολύ τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους. Προσπαθώ να τους καταλάβω και να τους ακούσω, αυτό με οδήγησε στο να ασχοληθώ με την Διαλεκτική Συμβουλευτική, να ξανασπουδάσω στο τμήμα της Ψυχολογίας του ΑΠΘ για να γνωρίσω τις αρχές της Σχολικής Ψυχολογίας.

Με ενδιαφέρει τα παιδιά να γνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να μην τα φοβηθούν. Το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στην οργάνωση εθελοντικών καλλιτεχνικών δράσεων στο χώρο του σχολείου και στη λειτουργία ομίλων με αναφορά στην Τέχνη. Επίσης, οργανώνω εθελοντικά, με φορείς του Δήμου προγράμματα πρόληψης και καλλιέργειας της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από τη δημιουργία ομάδων γονέων και δικτύων. Συμμετέχω στο δίκτυο κινηματογραφικής εκπαίδευσης. Είμαι παντρεμένη με το Σάκη και έχω δυο υπέροχα παιδιά. Αγαπώ βαθιά  το Θέατρο.

Με λένε Σταυρούλα και δεν έχω χαϊδευτικό”.



* Το Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας εύχεται από καρδιάς θερμά συγχαρητήρια στη συμπατριώτισσά μας Σταυρούλα Ευ. Μαστοροδήμου για το πόνημά της, αλλά και για το όλο έργο της στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης. Ευχόμαστε το βιβλίο της να είναι καλοτάξιδο στις καρδιές των μικρών, αλλά και των μεγαλύτερων παιδιών, όπως ακριβώς του αρμόζει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου