Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αντάμωμα Κρανιωτών που γεννήθηκαν το 1956


Κάποιοι από μας συνεχίζουν να ζουν και σήμερα στο χωριό μας.Οι άλλοι που είναι και οι περισσότεροι είναι διασκορπισμένοι ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σε μια εποχή που μόνο έτσι δεν την ονειρευόμασταν, με κατεβασμένες θερμοκρασίες και με  διάθεση ανεβασμένη στο φουλ, σε γνωστή ταβέρνα του χωριού μας στις 26 Δεκεμβρίου 2016 ανταμώσαμε (και ήμασταν πολλοί) οι συνομήλικοι που γεννηθήκαμε τη χρονιά του 1956. Αφού έγινε  το “καλωσόρισμα” και εν συντομία ο καθένας ανέφερε το “βιογραφικό του”, μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε και ήταν πέρα από κάθε περιγραφή, φάγαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και γελάσαμε με την καρδιά μας (έπεσε πολύ και τρανταχτό γέλιο).
Θυμηθήκαμε γεγονότα και στιγμές καλές και άσχημες, από τα μαθητικά μας χρόνια, σκηνές που μας γύρισαν πίσω στη νιότη. Συγκινητική η αναφορά στους συνομήλικούς μας που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, στη μνήμη των οποίων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Ευχάριστες εκπλήξεις η Ευθυμία και ο Δημήτρης που γεννήθηκαν στο χωριό μας το 1956 αλλά σε πολλή μικρή ηλικία έφυγαν οικογενειακώς και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν τους γνωρίζαμε (μέχρι χθες). Χωρίσαμε αργά το βράδυ με γεμάτες τις μπαταρίες μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις και με μια υπόσχεση: να ξανασμίξουμε σύντομα και πάλι στο χωριό μας και να είμαστε όλοι εκεί.
Για τη μεγάλη επιτυχία της συνάντησης, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους κοπιάσαντες και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο των Προέδρων, στον Βασίλη Γκουντούρα, στον Βάιο Παπαγιάννη, στον Σεφ του καταστήματος και σ' εκείνους που ήρθαν από πολύ μακριά, όπως ο Παναγιώτης κ.ά. 
Η σειρά του 1956 εύχεται σε όλους τους Κρανιώτες Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά!

                                                                               Επιμέλεια: Κων/νος Γ. Κατσαρός

* Ευχαριστούμε θερμά τον Κωνσταντίνο Γ. Κατσαρό για την αποστολή του κειμένου και ευχόμαστε το παράδειγμα όσων γεννήθηκαν το 1956 και άλλων ακόμη σειρών που αντάμωσαν έως τώρα, να το ακολουθήσουν και άλλες σειρές συμπατριωτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου