Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσιάσεις (και) για την Κρανιά στο 9ο Συνέδριο Λαρισαϊκών Σπουδών



Ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, η Περιφέρεια  Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνουν και φέτος το 9ο - πλέον - Συνέδριο Λαρισαϊκών Σπουδών. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στη Λάρισα κατά το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Δεκεμβρίου 2016. Στη διήμερη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν 23 συνολικά ανακοινώσεις, για την ιστορία της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, από επιστήμονες, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές της ιστορίας.
Ειδικά για τον τόπο μας, την Κρανιά, θα παρουσιαστούν δύο ανακοινώσεις. Την πρώτη ανακοίνωση, η οποία αφορά το τέμπλο (1628) της Μονής Παλαιοκαρυάς στην Κρανιά Ελασσόνας, θα παρουσιάσουν από κοινού ο συμπατριώτης μας Γιώργος Ι. Μπαλής και ο Βασίλειος Τσολάκης το Σάββατο 10-12-2016 και ώρα 12.20 έως 12.40. Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ σημαντική ανακοίνωση για την ιστορία του τόπου μας. Την δεύτερη ανακοίνωση, η οποία έχει ως τίτλο: "Τα δημοτικά τραγούδια του γάμου στην υπηρεσία των κοινωνικών επιταγών: Γαμήλια τραγούδια της Κρανιάς Ελασσόνας", θα παρουσιάσει την Κυριακή 11-12-2016 και ώρα 13.20 έως 13.40 η κ.Ευαγγελία Ράπτου.
Επίσης, ο συμπατριώτης μας Παύλος Λάλος την Κυριακή 12.40 έως 13.00 θα παρουσιάσει την ανακοίνωση με τίτλο: "Το έλος Τόιβασι του Καλοχωρίου της Λάρισας και η διαχρονική επίδρασή του στην ανάπτυξη των πλησίον του οικισμών".
Είναι αυτονόητο πως και όλες οι υπόλοιπες εισηγήσεις των διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και γι' αυτό τον λόγο καλό θα είναι να τις παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.
Εμείς από εδώ να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Συνέδριο και πάντα, όσοι και όσες συμμετέχουν, να μας εκπλήσσουν με τις ιστορικές τους αναφορές.
Ακολουθεί όλο το πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και η Πρόσκληση της.



* Ευχαριστούμε θερμά τον συμπατριώτη μας Γιώργο Ι. Μπαλή για την αποστολή της Πρόσκλησης της εκδήλωσης και του Προγράμματος.

* Η φωτογραφία που κοσμεί το παρόν άρθρο είναι του συμπατριώτη μας Βάιου Μπρουζιούτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου