Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Θάνος Λουτριώτης: "Η αρχή της ανάδυσης"


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού τριημέρου "Πολιτιστικός Δεκέμβρης 2016", ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων "Η Ξηροκρανιά" σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Θάνου Λουτριώτη "Η Αρχή της Ανάδυσης" (Εκδόσεις Φιλύρα 2016), την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στις 8:00 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου, Καραθάνου 33, Λάρισα.

Το Δ.Σ.


Μικρό Βιογραφικό 


 Ο Θάνος Λουτριώτης γεννήθηκε το 1968 στην Τσαριτσάνη του Νομού Λάρισας. Μεγάλωσε στη Ρόδο και την Αθήνα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από μικρός του άρεσε να γράφει κείμενα, συνήθως σύντομα, με αφορμή άλλοτε προσωπικές ιστορίες κι άλλοτε γεγονότα που του τραβούσαν την προσοχή μέσα από την ειδησεογραφία των ημερών. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας του διαδικτύου και την εμφάνιση των social media, του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει περισσότερο συστηματικά ως μια μορφή επικοινωνίας μ' ένα ευρύτερο ακροατήριο. Η ιδέα του να γράψει κάτι διαφορετικό, μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο και να εντάξει σκέψεις σε μια καινούρια αφηγηματική δομή, τον οδήγησε στην πρώτη του μυθιστορηματική απόπειρα, την Αρχή της Ανάδυσης.


Ένα κομμάτι από το οπισθόφυλλο του βιβλίου


«…..Είχε μια κανονική ζωή, τακτοποιημένη. Ήταν απ’ τους τυχερούς που δε χρειάζονταν να σκέφτονται ιδιαίτερα. Αρκούσε μόνο να ακολουθεί τους κανόνες, να μένει συμβατός με τις απαιτήσεις. Το είχε καταφέρει ως την ώρα, τη στιγμή, που η γη κουνήθηκε κάτω απ’ τα πόδια του. Έπειτα όλα άλλαξαν απότομα. Ήρθε το πρώτο μούδιασμα, ύστερα το κενό και μετά οι αμφιβολίες. Γνώριζε ότι είχε βρεθεί έξω απ’ το παιχνίδι μα όσο περνούσε ο καιρός, δεν ήταν καθόλου σίγουρος πως ήθελε να επανέλθει σ’ αυτό. Απ’ την άλλη ήταν δύσκολο να φαντασθεί τη συνέχεια.

Σύντομα άρχισαν να του λείπουν ανάσες. Η χειμωνιάτικη πόλη έσφιγγε γύρω του και ο χρόνος τελείωνε. Έπρεπε να κάνει κάτι, ακόμα κι αν του ήταν εντελώς αδύνατο να προβλέψει τις συνέπειες. Έτσι, για πρώτη φορά, δεν υπολόγισε τίποτα. Αφέθηκε στην αβέβαιη αγκαλιά μιας παρόρμησης που όμως έμελλε να τον μπλέξει με τον ορίζοντα και το αγαπημένο του γαλάζιο. Το γαλάζιο του Αιγαίου. Κάπου εκεί υπήρχε ένας καινούργιος δρόμος ικανός να τον απελευθερώσει από τον προσωπικό του βυθό. Μια κατακόρυφη πορεία προς τα πάνω, προς την επιφάνεια. Μια ανάδυση. Η δική του…»

Μπορείτε να δείτε τα παρακάτω σχετικά βίντεο

* Το Ιστολόγιό μας εύχεται καλή επιτυχία στην εκδήλωση της παρουσίασης αυτού του πονήματος του συμπατριώτη μας  κ.Θάνου Λουτριώτη και καλοτάξιδο το βιβλίο.

*Ευχαριστούμε πολύ τη συμπατριώτισσά μας κ.Έλενα Σπαπή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας & Περιχώρων "Η Ξηροκρανιά", για την αποστολή του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου