Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Αίσιο τέλος για τα παιδιά που χάθηκαν στη "Χράπα"


Αίσιο τέλος είχε χθες, αργά το απόγευμα, η περιπέτεια τεσσάρων ανήλικων αγοριών που χάθηκαν σε φαράγγι μεταξύ της Κρανιάς και των Γιαννωτών Ελασσόνας. Οι τέσσερις φίλοι, με ένα μπουκάλι νερό και ένα κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ξεκίνησαν στις 11 χθες το πρωί από τη Βαλανίδα όπου βρίσκονταν αυτές τις ημέρες, για να περπατήσουν στο φαράγγι προκειμένου να ψυχαγωγηθούν.

Μετά από ώρες περπάτημα, διαπίστωσαν ότι είχαν αποπροσανατολισθεί και η αγωνιώδης κλήση μιας μητέρας στην ΕΛ.ΑΣ., σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής αλλά και κατοίκων των χωριών. Ευτυχώς για όλους οι μικροί «εξερευνητές», μαθητές γυμνασίου που κατάγονται από τη Λάρισα, λίγο πριν τις 6 χθες το απόγευμα βρέθηκαν σώοι αλλά αποκαμωμένοι σε απόκρυμνη περιοχή της Κρανιάς.

Τα τέσσερα αγόρια, ηλικίας 13 και 14 ετών, ξεκινώντας από τη Βαλανίδα περπάτησαν προς το φαράγγι «Κράπα». Ευτυχώς ένας από τους τέσσερις προνόησε να έχει μαζί του και κινητό τηλέφωνο και προνόησε επίσης να ενημερώσει τους γονείς του για την πρωτοβουλία τους, διαβεβαιώνοντας ότι σύντομα θα επέστρεφαν.

Όταν οι ώρες κυλούσαν και τα παιδιά δεν είχαν επιστρέψει ακόμη στο σπίτι στη Βαλανίδα, η μητέρα
του ενός ανησύχησε και στις 3 το μεσημέρι ενημέρωσε την αστυνομία. Ανησυχία που αποδείχθηκε σωτήρια αφού η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις που διέθετε σε Ελασσόνα και Λάρισα ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας όπως και η 8η ΕΜΑΚ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας ξεκίνησαν την αναζήτηση των παιδιών, περπατώντας για ώρες στη διαδρομή στο φαράγγι και μαζί τους και μια μητέρα των παιδιών ενώ παράλληλα, αστυνομικοί, πυροσβέστες και πολίτες ξεκίνησαν τις έρευνες μέσω παράλληλων αγροτικών δρόμων.

Για καλή τύχη των παιδιών, στις 17.30 αστυνομικοί τους εντόπισαν οπτικά από περιοχή της Κρανιάς (στο ύψος των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και της πρώην χωματερής) να βρίσκονται στην απέναντι πλευρά που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν. Αρκετά μακριά δηλαδή από την περιοχή όπου υπολόγιζαν πως είχαν χαθεί τα παιδιά που όπως είναι φυσιολογικό, είχαν τρομοκρατηθεί από το πάθημά τους. Νωρίτερα, μέσω κινητού τηλεφώνου ενθάρρυναν τα παιδιά, για να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Έτσι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να μεταφερθούν έγκαιρα αφού ο χρόνος κυλούσε και τα παιδιά έπρεπε να παραληφθούν από τους διασώστες, προτού νυχτώσει. Τα παιδιά προσέγγισαν λίγο αργότερα δύο κάτοικοι της περιοχής που γνώριζαν τα μονοπάτια αλλά λόγω του απόκρυμνου, η επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά τους στήθηκε από την πλευρά του χωριού Γιαννωτά.

Οι μικροί «εξερευνητές» με ένα λεωφορείο της Πυροσβεστικής και συνοδεία γιατρού, νωρίς χθες βράδυ, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους όπου βρέθηκαν επίσης και οι γονείς τους.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: Ελευθερία Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου