Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Κινητοποίηση αλληλεγγύης για πυρόπληκτη οικογένεια



ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Κινητοποίηση αλληλεγγύης για πυρόπληκτη οικογένεια
* Κάηκε κατάστημα και σπίτι στη Γεράνεια Ελασσόνας


Πανεπαρχιακή κινητοποίηση για βοήθεια σε πυρόπληκτη εξαμελή οικογένεια σήμανε στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας και όχι μόνο.

Πρόσφατα, η πολυμελής οικογένεια του κ. Δημ. Γκανάτσιου, που διαμένει στη Γεράνεια Ελασσόνας, χτυπήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο χώρο του «μίνι - μάρκετ» που διατηρούσε στο χωριό, με τις φλόγες να απλώνονται και να κατακαίουν όχι μόνο το κατάστημα, αλλά και δωμάτια του σπιτιού όπου έμενε η οικογένεια Γκανάτσιου!

Παρά τις προσπάθειες δύναμης πυροσβεστών, που κατέφθασε σε σύντομο χρόνο από την Ελασσόνα, αλλά και των συγχωριανών, οι ζημιές και οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τις φλόγες ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και μια πρώτη εκτίμησή τους κάνει λόγο για ζημιές που ξεπερνούν τις 60.000 και πλέον ευρώ.

Η οικογένεια έχει 4 παιδιά(τρία κορίτσια και ένα αγόρι).

Από τις πρώτες στιγμές και ώρες του άσχημου συμβάντος βρέθηκαν στον χώρο της καταστροφής στη Γεράνεια ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου με τους συνεργάτες του, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γεράνειας κ. Γιώργος Αλεξίου, ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος, δεκάδες κάτοικοι αλλά και πολλοί φορείς και σύλλογοι της περιοχής, εκδηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους προς την πληγείσα οικογένεια.

Ήδη, έχει δημιουργηθεί επιτροπή εράνου με πανεπαρχιακό χαρακτήρα για ενίσχυση της πυρόπληκτης οικογένειας και η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική.

Αθόρυβα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά κινείται και η τοπική Εκκλησία αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως ακόμη έγινε γνωστό, τα έσοδα της συναυλίας της ορχήστρας «Τ΄ Αστέρια» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας, θα διατεθούν για την ενίσχυση της οικογένειας Γκανάτσιου στη Γεράνεια, που βιώνει τη δική της πρωτόγνωρη δοκιμασία.

Χαρακτηριστικά τα λίγα λόγια που «κατέθεσε» στην «Ε», ο αρχηγός της οικογένειας κ. Δημ. Γκανάτσιος, εμφανώς σοκαρισμένος για τη διπλή καταστροφή (στο μάρκετ και στο σπίτι), που υπέστη η οικογένειά του:

«Το κακό που μας βρήκε έγινε πρόσφατα. Ήταν μια «μαύρη» Παρασκευή για την οικογένειά μου. Ο μικρός μου γιος κατέβηκε στο μάρκετ να πάρει παγωτό, είδε τρομαγμένος καπνούς στο χώρο και έτρεξε να μας ενημερώσει. Όλα έγιναν τόσο ξαφνικά. Βρεθήκαμε στον δρόμο, στην κυριολεξία. Καταστράφηκε το μίνι – μάρκετ και δωμάτια του σπιτιού που μέναμε. Ακόμη, και μια μικρή ποσότητα πατάτας που μαζέψαμε και είχαμε αποθηκεύσει σε δωμάτιο…καταστράφηκε και αυτή. Τι να πω;

Κόποι, θυσίες και οικονομίες 10 χρόνων στη Γερμανία, που βρεθήκαμε και εργαστήκαμε, χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ευχαριστώ τον κόσμο και τους φορείς που εκδήλωσαν ήδη τη συμπαράστασή τους και τη βοήθειά τους στο πρόβλημά μας. Αρχίζουμε από την αρχή. Θα το παλέψουμε. Δεν γίνεται αλλιώς…».

Οι ενδιαφερόμενοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την πυρόπληκτη οικογένεια της Γεράνειας Ελασσόνας μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6971- 912271 και 24930 - 82333 (κ. Δημήτρη Γκανάτσιο), ενώ έχει ανοίξει και τραπεζικός λογαριασμός για την οικονομική στήριξή της.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Πηγή: "Ελευθερία" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου