Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΚΕ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κάντε "κλίκ" στην εικόνα για να δείτε το σχετικό βίντεοΜε την παρουσία συμπατριωτών μας που αψήφησαν το ψύχος και τον παγετό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, παραμονής των Χριστουγέννων, στον χώρο του ΜΕΣΚΕ στην Κρανιά Ελασσόνας, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση (Βίντεο) με ύμνους και κάλαντα από τη νεοσυσταθείσα χορωδία των γυναικών της Κρανιάς.

Επρόκειτο για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της χορωδίας η οποία συστήθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία και επιμέλεια του Κρανιώτη δικηγόρου στη Θεσσαλονίκη Χρήστου Πατούνα. Παλιότερα ο Χρήστος Γκουνέλας ο δάσκαλος είχε οργανώσει γυναικεία χορωδία με άλλα πρόσωπα και με ρεπερτόριο παλιά τραγούδια της Κρανιάς. Πριν δέκα περίπου χρόνια ο θεολόγος και μουσικός Χρήστος Γκουνέλας είχε συστήσει μια μικτή χορωδία με καινούρια ως επί το πλείστον πρόσωπα και ρεπερτόριο με ύμνους και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και τις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού. Φέτος ο Χρήστος Πατούνας συνεχίζει τις χορωδιακές προσπάθειες με λαϊκό ρεπερτόριο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ο Χρήστος Πατούνας ερχόταν εθελοντικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τη Θεσσαλονίκη στην Κρανιά με σκοπό να διδάξει τη χορωδία.

Το αποτέλεσμα βεβαίως ήταν θαυμάσιο - αν αναλογιστεί κανείς πως η χορωδία τραγούδησε a cappella (χωρίς δηλαδή τη συνοδεία μουσικών οργάνων) - και πολλά ακόμη υποσχόμενο για το εγγύς μέλλον. Η χορωδία μάλιστα προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη δημόσια εμφάνισή της κατά το τριήμερο της Αποκριάς με επίκαιρα τραγούδια. Οι πολιτιστικές διέξοδοι είναι πάντα ζωηφόρες ειδικά δε για τα απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα, χωριά μας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στον Χρήστο Πατούνα όσο και στις γυναίκες, οι οποίες πλαισιώνουν τη χορωδία, αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημέρα δημιουργίας της χορωδίας, κατόρθωσαν να παρουσιάσουν ένα τόσο ποικίλο και απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα. 
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του ΜΕΣΚΕ.
Το βίντεο δημιούργησε και μας απέστειλε ο συμπατριώτης μας Βαγγέλης Πουρνάρας.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο στο facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου