Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

"Λεξάντρα": Θεατρικό έργο του Παύλου Λάλου σε βιβλίο

 


Το εξώφυλλο του βιβλίου.



Από τον Παύλο Λάλο (προσωπικό προφίλ facebook), 

Μόλις παρέλαβα τυπωμένο το νέο μου έργο, ένα θεατρικό μονόπρακτο-μονόλογο με τίτλο "Λεξάντρα ή Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον", σε μικρό σχήμα, όπως το ΛΥΘΡΟΣ βιβλίο μου.
Προαναγγέλλω ότι ο Θεόφιλος Λάλος, Σκηνοθέτης -ηθοποιός & Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό θέατρο Θέρμης, προτίθεται να το ανεβάσει στη σκηνή μόλις επιτραπούν οι πρόβες των θεάτρων. Στη Λάρισα το βιβλίο θα το παρουσιάσω μόλις υπάρξουν συνθήκες κατάλληλες.
Η υπόθεση του έργου είναι: Η ηλικιωμένη Λεξάντρα, που κάθεται σε ρετιρέ στη Σαλονίκη, αφηγείται -μονολογεί τη ζωή της, από τότε που ήρθαν πρόσφυγες στη Σαλονίκη από την Ραιδεστό Ανατ. Θράκης, την εγκατάσταση στο Κουλέ Καφέ, την γνωριμία με τον άντρα της και τον γάμο, τον πόλεμο του '40 και την Κατοχή- Εμφύλιο, προβλήματα. την Χούντα, τον θάνατο του  άντρα της, ταξίδια στην Τουρκία και Ισραήλ ως την προδοτική στάση της ανιψιάς και βαφτιστικιάς της. Είναι ένα Σαλονικιώτικο πρόσωπο λογοτεχνικό, αλλά απηχεί γυναίκες πραγματικές της Σαλονίκης, ένα πορτραίτο- σύμβολο για μένα και για πολλούς θα  
που θα το διαβάσουν ή θα το δουν στο θέατρο. (φυσικά κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι συμπτωματική...).

Ευχόμαστε ολόψυχα στον Παύλο Λάλο να είναι καλοτάξιδο και αυτό το πόνημά του. Ο Παύλος, ένας πραγματικά πολυτάλαντος άνθρωπος με μεγάλο και σημαντικό έργο στη συγγραφή, τη δημοσιογραφία, τη μουσική και τα πολιτιστικά δρώμενα, αποτελεί καύχημα όχι μόνο για το χωριό μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου