Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Συλλογή υπογραφών για την υποβολή αιτήματος διόρθωσης ορίων της διοικητικής περιφέρειας της Δ. Κοινότητας Κρανέας, του Δήμου Ελασσόνας, Νομού Λαρίσης στο Κτηματολόγιο



Η Δ.Κ. Κρανέας του Δήμου Ελάσσονας Νομού Λαρίσης, ενημερώνει τους δημότες, κατοίκους και φίλους της Κοινότητας ότι σε συνεδρίαση του ΔΣ Κρανέας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 αποφασίστηκε  ΟΜΟΦΩΝΑ η  σύνταξη κειμένου  εναντίωσης και αντίδρασης στα λανθασμένα όρια κτηματογράφησης της Δ.Κ. Κρανέας, με την συλλογή υπογραφών. Το κείμενο εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ σε συνεδρίαση του ΔΣ Κρανέας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ  "ΟΡΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ" ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΡΑΝΕΑΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  για τη διενέργεια νέων ενεργειών στο  Κτηματολόγιο ΑΕ ,για την διόρθωση  της χαρτογράφησης και την καταχώριση των διοικητικών ορίων και της έκτασης της Δ.Κ. Κρανέας, σύμφωνά με τα όρια ΟΤΑ (προ Καποδίστρια) και τις ισχύουσες διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΟΡΙΑ  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΕΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ). 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ  δημοτικές παρατάξεις όσο και το Δ. Συμβούλιο ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  να τοποθετηθούν.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΝΕΑΣ.

Διαμαρτυρόμαστε:

- για την καταρχήν αποδοχή του Δήμου Ελασσόνας των εσφαλμένων ορίων κτηματογράφησης Δ.Κ. Κρανέας όπως καθορίσθηκαν  με συσχέτιση της λογικής και τεχνικής ερμηνείας των σχετικών αποφάσεων καθορισμού διοικητικών ορίων, με τα όρια της ΕΣΥΕ ,που  χορηγηθήκαν από το   Ελληνικό Κτηματολόγιο, τα όρια των διοικητικών πράξεων  Διανομών , τις υποδείξεις των  δικαιούχων κατά την υποβολή των Δηλώσεων και τα όρια της υπό κτηματογράφησης  περιοχής που είχαν ήδη οριστικοποιηθεί για τους Νομούς Κοζάνης και Τρικάλων και έχουν ενταχθεί στο κτηματολόγιο.

- για την μη διατύπωση αντιρρήσεων/παρατηρήσεων από το Δήμο Ελασσόνας για το όριο Κτημαγράφησης που του απεστάλη προ εξαετίας , σύμφωνα  με το αριθ.423/27/10/2022 έγγραφο του Γ.Κ. Ελασσόνας (εκτός από το αριθ. 11862/03/07/2018 έγγραφό της Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελασσόνας προς την ΜΕΛΕΤΗ ΑΕΜΕ, το οποίο ακόμη και σήμερα δεν απαντήθηκε).

- για την μη προστασία της δημοτικής περιουσίας και αγνόηση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν με την αποδοχή των λανθασμένων ορίων κτηματογράφησης .

- για την οικονομική επιβάρυνση με τέλος κτηματογράφησης, κατά την υποβολή της δήλωσης καθώς ιδιοκτησίες, εσφαλμένα, εντάσσονται  σε  θέσεις όμορων κοινοτήτων.

Δεν δεχόμαστε:

- να είμαστε έρμαια αποφάσεων και παραλείψεων ενεργειών  που πλήττουν τα συμφέροντα  της Δ.Κ. Κρανέας .

- να αδιαφορούμε μπροστά στην απροκάλυπτη ενέργεια παραχώρησης περιουσιακών στοιχείων της Δ.Κ Κρανέας λόγω άγνοιας .Η ΧΡΑΠΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ-ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΑΡΣΑΛΙΟΣ-ΚΟΥΝΙΑ κ.α. ήταν, είναι και θα είναι εκτάσεις της ΚΡΑΝΕΑΣ .

Αγωνιζόμαστε:

- για την άμεση διόρθωση τροποποίηση των ορίων κτηματογράφησης Κρανέας σύμφωνα με τις ισχύουσες διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις.

- για την διενέργεια νέων ενεργειών από το Δήμο Ελασσόνας στο  Κτηματολόγιο ΑΕ ,για την διόρθωση  της χαρτογράφησης και την καταχώριση των διοικητικών ορίων και της έκτασης της Δ.Κ. Κρανέας, σύμφωνα με τα όρια ΟΤΑ (προ Καποδίστρια).

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ

Επίσης ενημερώνουμε και βοηθάμε όλους όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να υπογράψουν το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο γραφείο της Δ.Κ. Κρανέας.

Όποιοι και όποιες επιθυμούν δύνανται να υπογράψουν πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

*Παρακαλούμε προωθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο σε γνωστούς και φίλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου