Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Τι θα γίνει με τη γη της Κρανιάς;

 


Πριν μερικές ημέρες με ανάρτηση του Ιστολογίου "Κρανέα Ελασσόνας" αναφερθήκαμε στο πρόβλημα με την λανθασμένη αποτύπωση στους Κτηματολογικούς Χάρτες γης η οποία ονομάζεται ως "Λουτρού" ή "Δεσκάτης" κλπ, ενώ το ορθό είναι να αποτυπώνεται ότι ανήκει στην Κρανιά, εφόσον έτσι έχει αλλά και σύμφωνα με τους παλαιούς χάρτες και τα σχετικά σημεία της περιοχής. Φέρουμε ως παράδειγμα την περιοχή βόρεια της Χράπας ("αγ. Απόστολος", "Ρούντος κ.ά.). Συμπατριώτες μας (οι οποίοι παλεύουν για το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία χρόνια που προέκυψε), με εύλογη αγωνία απευθύνθηκαν στο Ιστολόγιο σε μία προσπάθεια αφενός μεν να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα αφετέρου δε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι για την άμεση λύση του. Παράλληλα, μας επισήμαναν ότι το πιθανότερο είναι πως με τη νέα ΚΑΠ οι κτηνοτρόφοι της Κρανιάς να αντιμετωπίσουν προβλήματα στο εγγύς μέλλον.
Επιπλέον, μας τόνισαν πως πρόκειται για ένα θέμα το οποίο είναι ανάγκη να ιδωθεί υπερπαραταξιακά, πέρα δηλαδή είτε από παραταξιακές αντιπαλότητες είτε από μικροκομματικά οφέλη. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα λάθος το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιάς, του Δήμου, του Κτηματολογίου και των ενδιαφερόμενων κατοίκων. 
Σε ό,τι αφορά το Ιστολόγιο θα παρακολουθούμε το θέμα, γιατί κατά τη γνώμη μας δεν είναι ήσσονος σημασίας για όλους τους παραπάνω λόγους. Και για έναν επιπλέον σημαντικό λόγο: Η δημιουργία τέτοιων ή άλλων προβλημάτων στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες θα στρέψει πλέον και τους λίγους εναπομείναντες νέους στα χωριά μας, οι οποίοι έχουν ως ασχολία την αγροτοκτηνοτροφία, να κατευθυνθούν και αυτοί στα μεγάλα αστικά κέντρα και αναφορικά με την Κρανιά στον περαιτέρω μαρασμό του χωριού μας. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου