Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Πεζοπορία κάτω από την Κρανιώτικη Πανσέληνο - Πρόσκληση

 


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το τμήμα Περιπατητών του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας, διοργανώνει πεζοπορία με Πανσέληνο την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.
Την τιμητική του φέτος έχει η κορυφή στον Παλιά Ηλία με το παλιό πυροφυλάκιο. Ένα ήπιο βουνό που μας χαρίζει πανοραμική θέα! 
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους, να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία απολαμβάνοντας πρώτα το ηλιοβασίλεμα και στη συνέχεια την Πανσέληνο του κόκκινου Ελαφιού, γνωρίζοντας παράλληλα οι νέοι την Κρανιώτικη φύση και αποκομίζοντας τα οφέλη της πεζοπορίας. 
Χώρος συνάντησης στο πρώτο Δημοτικό σχολείο στις 7:00μμ όπου με αυτοκίνητα θα γίνει μετάβαση από το δρόμο για πεδίο βολής, μετά τα φράγματα αριστερά στη θέση " Σμερη" στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. 
Από εκεί ξεκινάει μια ήπια πεζοπορία διάρκειας περίπου 40 λεπτών μέχρι την κορυφή. Το βουνό είναι εύκολα προσβάσιμο, καθώς δεν έχει πέτρες, ενώ υπάρχει και δρόμος που οδηγεί στην κορυφή. Απαραίτητα όμως είναι να φοράμε μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, νερό και ένα ζακετάκι καλού κακού. 
Σύμφωνα με το αστεροσκοπείο Λάρισας η δύση ηλίου θα γίνει στις 8:45μμ περίπου ενώ η πανσέληνος θα ευθυγραμμιστεί με τον ήλιο και θα ανατείλει στην αντίθετη πλευρά του ορίζοντα περίπου στις 9:15μμ 
Στη συνέχεια επιστροφή στο χωριό, όπου οποίος επιθυμεί, θα καθίσουμε στην πάνω πλατεία για φαΐ- ποτό, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική, κλείνοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο τη βραδιά μας.
 Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6974741131,  6976497616







Αποστολή ενημέρωσης - Φωτογραφίες: Σωτήρης Λ. Γκονέλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου