Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Μέχρι τους οκτώ «με το σπαθί της» η Δώρα Γκουντούρα - Αποκλεισμός με δάκρυα

 


Σε έναν προημιτελικό που θα περάσει στην ιστορία με ερωτήματα για την στάση των κριτών, η ξιφομάχος από τη Λάρισα άγγιξε στο Παρίσι το όνειρο της πρόκρισης στις 4 καλύτερες του κόσμου κόντρα στην Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, που είναι το Νο3 του ταμπλό.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος δοκίμασε τις δυνάμεις της (για δεύτερη φορά) κόντρα στο γαλλικό, θερμό κοινό, ωστόσο αυτό που έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού σκόρ (15-9) ήταν μάλλον η συμπεριφορά των κριτών, με τον προπονητή της να δηλώνει ότι είναι άδικο να παίζουν κάποιοι με τον ιδρώτα και το αίμα των παιδιών που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς παραβιάστηκαν βασικοί κανόνες, προκειμένου τελικά η Γαλλίδα που ήταν το φαβορί να αποκλείσει την Ελληνίδα αθλήτρια.

Νωρίτερα, η Δώρα Γκουντούρα προχώρησε με δύο εντυπωσιακές και καθαρές νίκες στις 8 καλύτερες ξιφομάχους των Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία της Σπάθης Γυναικών.

Στον πρώτο γύρο αντιμετώπισε την Καναδή Πάμελα Μπριντ΄Αμούρ, ενώ στη φάση των 16 βρέθηκε απέναντι στην Γαλλίδα Σεσίλια Μπερνέρ (Νο. 11 του ταμπλό), για να επικρατήσει με σκορ 15-7.

Πηγή: huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου