Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Οι εκδηλώσεις του Δωδεκαημέρου στην Κρανιά


(Αναμνηστική φωτογραφία από τα περυσινά Μπαμπαλιούρια)

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας ο πρόεδρος του ΜΕΣΚΕ, Χαράλαμπος Παπαγιάννης, μας ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Κρανιά κατά τις εορτές του Δωδεκαημέρου.
Έτσι λοιπόν και φέτος του Αγίου Βασιλείου θα αναβιώσει το δρώμενο "Μπαμπαλιούρια" που εδώ και πάρα πολλά χρόνια τηρείται στο χωριό μας. Δύο "μπλούκια" (ομάδες) ένα μεγάλων και ένα νέων θα συμμετέχουν στο δρώμενο. Παράλληλα, ζωντανή ορχήστρα θα πλαισιώσει την όλη εκδήλωση, ενώ η χορωδία των γυναικών του χωριού θα τραγουδήσει με το στόμα τα παλιά παραδοσιακά τραγούδια της Πρωτοχρονιάς.
Την ημέρα των Φώτων, το απόγευμα, οι νέοι του χωριού μας θα χορέψουν "το γαϊτανάκι" στην κεντρική πλατεία όπως κάθε χρόνο άλλωστε.
Επίσης στις 27 Δεκεμβρίου 2014 στην γιορτή γευσιγνωσίας που θα γίνει στην Ελασσόνα θα συμμετέχει και το χωριό μας με τοπικά προϊόντα και εδέσματα.

Ο Πρόεδρος του ΜΕΣΚΕ, η Δημοτική μας ενότητα και οι κάτοικοι της Κρανιάς μας προσκαλούν όλους να  "κοπιάσουμε" στο χωριό μας, να θυμηθούμε, και να συμμετέχουμε στα παραδοσιακά δρώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου