Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Θετική εξέλιξη: Πιο κοντά στην Κρανιά ο Ε65


Ο χάρτης σύμφωνα με τη νέα σχεδίαση


Στο φύλλο (5) της εφημερίδας του ΜΕΣΚΕ, το Δεκέμβριο του 2013, είχα γράψει στο άρθρο “Διάφορα.... χωρίς αδιαφορία” μεταξύ των άλλων και τα εξής:
"Δε μας αρέσει, που ο οδικός άξονας Ε65 της Κεντρικής Ελλάδας  (Λαμία-Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Κόμβος Παναγιάς Εγνατίας Οδού) δε διέρχεται από την περιοχή Δεσκάτης για να εξυπηρετεί και το χωριό μας."
Σήμερα, ύστερα από ένα χρόνο, στο συγκεκριμένο έργο έχουμε θετικές εξελίξεις. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, το αντίγραφο του σχεδίου του οδικού άξονα Ε65. Στο σχέδιο αυτό φαίνεται πως αλλάζει το σημείο σύνδεσής του με την Εγνατία Οδό και το σημείο αυτό δεν είναι στον κόμβο Παναγιάς Τρικάλων αλλά στο ύψος του κόμβου του Βενέτικου ποταμού, δυτικά της πόλης των Γρεβενών. Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στη συντομότερη οδική σύνδεση του Δήμου Δεσκάτης αλλά και της Κρανιάς με αρκετές περιοχές.
Πρόταση:  Το Τοπικό Συμβούλιο της Κρανιάς να συνεργαστεί με το Δ.Σ. της Δεσκάτης και μαζί να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, έτσι ώστε, η όδευση του άξονα Ε65, αν οι οικονομοτεχνικές μελέτες το επιτρέπουν, να περάσει πιο κοντά από τη Δεσκάτη, κατ' επέκταση και από την Κρανιά  με ότι αυτό συνεπάγεται για το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής.

Κων/νος Γ. Κατσαρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου