Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μια πρόταση αλληλεγγύης για τους συμπατριώτες μας


Η αγαπητή φίλη και συμπατριώτισσά μας, Αβραμία Αβραμίου, μας έστειλε την παρακάτω σημαντική πρόταση αλληλεγγύης για συμπατριώτες μας που δυσκολεύονται οικονομικά. Δημοσιεύουμε με μεγάλη χαρά την πρόταση της Αβραμίας αυτούσια όπως μας την έστειλε στην σελίδα μας στο facebook, και ευελπιστούμε στην ανταπόκριση όλων των συμπατριωτών μας, είτε μέσα από θεσμικούς φορείς, είτε μεμονωμένα. Ακολουθεί η πρόταση της Αβραμίας και η απάντησή μας.

"ΠΡΟΤΑΣΗ............ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΝΤΟΣ 'Η ΕΚΤΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ, Ν' ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ). ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ<ΚΑΛΑΘΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ> ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ Κ. ΧΡ. ΓΚΟΥΝΕΛΑ, Ν' ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΑΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, << ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ- ΩΡΕΣ -ΧΡΟΝΟΣ>>, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ,
ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΚΡΑΝΙΩΤΕΣ. ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣΕΙ ΚΙ ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ <<ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ>>. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ=ΑΓΑΠΗ=ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΒΡΑΜΙΑ ΑΒΡΑΜΙΟΥ.

Υ.Γ. ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΝΕΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΑ......ΔΥΣΤΥΧΩΣ. .ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ."

Είναι πολύ σημαντική η πρότασή σου Αβραμία και είναι ανάγκη όλοι μας να προσπαθήσουμε να υλοποιηθεί. Είναι πραγματικά αξιέπαινο σε τέτοιες στιγμές κρίσης που περνάει η πατρίδα μας και η κοινωνία μας να μπορέσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Άλλωστε, το ότι φτάσαμε σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές είναι αποτέλεσμα του ατομισμού μας. Βέβαια τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα είναι και μια πρόκληση και πρόσκληση για να δούμε και λίγο τον συνάνθρωπο, ο οποίος όμως έχει ανάγκη σε όλη την διάρκεια του χρόνου.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπατριώτες μας και τους φίλους μας, τον ιερέα του χωριού μας, την Δημοτική Ενότητα της Κρανιάς, τον ΜΕΣΚΕ, τον Σύλλογο Κρανιωτών Λάρισας «Η Ξηροκρανιά», τον Σύλλογο Κρανιωτών Αθήνας, και τον Σύλλογο Κρανιωτών Θεσσαλονίκης να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη συγκεντρώνοντας ο,τι μπορεί ο καθένας μας.
Ελπίζουμε να βρούμε ανταπόκριση σε αυτή μας την έκκληση που γίνεται με αφορμή την σημαντική αυτή πρόταση αλληλεγγύης της Αβραμίας.
Θα κλείσουμε με δυο λόγια από το Μέγα Βασίλειο τα οποία πραγματικά είναι τόσο ριζοσπαστικά και σύγχρονα που μπροστά τους όλες οι ιδεολογίες ωχριούν.

«Αυτό κάνουν οι πλούσιοι. Μαζεύουν τα αγαθά που είναι κοινά για όλους τους ανθρώπους και τα θεωρούν αποκλειστικά δικά τους... Αν αυτός που απογυμνώνει τον ντυμένο ονομάζεται λωποδύτης, αυτός που δεν ντύνει το γυμνό, αν και μπορεί να το κάνει, δεν είναι το ίδιο; Το ψωμί που φυλάς στην αποθήκη σου είναι του φτωχού. Τα ρούχα που κρατάς κρυμμένα στην αποθήκη σου είναι του γυμνού. Τα υποδήματα που σαπίζουν αχρησιμοποίητα είναι του ξυπόλυτου. Τα χρήματα που κρύβεις βαθιά στη γη είναι του φτωχού. Λοιπόν, τόσους αδικείς, όσους θα μπορούσες να βοηθήσεις και το αρνήθηκες».
(Εις το «καθελώ μου τας αποθήκας», Β.Ε.Π.Ε.Σ.
 τόμ. 54, εκδ. Απ. Διακονίας, Αθήνα 1976, σελ. 64-65, 7-8).
.
«Αυτός που αγαπάει τον συνάνθρωπό του δεν κατέχει τίποτε περισσότερο από αυτόν… Όσο κάποιος πλεονάζει στον πλούτο, τόσο υστερεί στην αγάπη».
(Προς τους πλουτούντας, Β.Ε.Π.Ε.Σ.
 τόμ. 54, εκδ. Απ. Διακονίας,
 Αθήνα 1976, σελ. 67, 1).
.
«Τελειότατη κοινωνία ονομάζω αυτήν, όπου έχει καταργηθεί η ιδιοκτησία, έχουν εκλείψει οι προσωπικές διαφορές και έχουν εξαφανιστεί οι έριδες και οι φιλονικίες. Είναι η κοινωνία, όπου όλα είναι κοινά, οι ψυχές, οι γνώμες, τα σώματα, και όλα εκείνα με τα οποία τρέφονται τα σώματα. Κοινός είναι ο Θεός, κοινή η ευσέβεια, κοινή η σωτηρία, κοινά τα αγωνίσματα, κοινοί οι πόνοι, κοινά τα στεφάνια της δόξας. Οι πολλοί ένας είναι και αυτός ο ένας δεν υπάρχει μόνος του, αλλά ζει μέσα στους πολλούς».
(Ασκητικές Διατάξεις, Β.Ε.Π.Ε.Σ.

 τόμ. 57 σσ. 42-43, 1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου