Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Για τις άπορες οικογένειες των συμπατριωτών μας


Μετά από πρόταση της αγαπητής φίλης και συμπατριωτισσάς μας, Αβραμίας Αβραμίου, για αλληλεγγύη σε άπορους συμπατριώτες μας και την οποία πρόταση δημοσιεύσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, ήρθαμε σε άμεση επικοινωνία με τον ιερέα του χωριού μας π.Ευάγγελο Κατσαρό ζητώντας του πληροφορίες για συμπατριώτες μας οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης. Ο π. Ευάγγελος μας ενημέρωσε ότι ευτυχώς οι οικογένειες στο χωριό μας που έχουν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη δεν είναι πολλές. Υπάρχουν όμως. Έτσι, όποιος συμπατριώτης επιθυμεί να στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο αυτές τις οικογένειες μπορεί να απευθυνθεί στον ιερέα του χωριού μας για να τον ενημερώσει σχετικά.
Εμείς από εδώ να κάνουμε και πάλι έκκληση σε όλους τους κατά τόπους Συλλόγους μας οι οποίοι πιθανόν να γνωρίζουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας να συνδράμουν με διακριτικότητα και με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν τις οικογένειες που πραγματικά έχουν ανάγκη εντός και εκτός Κρανιάς. Η βοήθεια εθελοντών σ' αυτό το έργο θεωρούμε ότι είναι πολύτιμη.
Πιστεύουμε βεβαίως ότι δεν λύνεται το πρόβλημα των εμπερίστατων ανθρώπων με το να τους θυμόμαστε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά είναι ανάγκη να υπάρχει συνεχής και πολυποίκιλη μέριμνα  γι' αυτούς από τις ισχύουσες κρατικές και κοινωνικές δομές (εργασία, περίθαλψη κ.α.) και βεβαίως από όλους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου