Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Μετάλλια για τη Σταυρούλα Γκουντούρα στο Tae Kwon Do

Με πολλά μετάλλια επέστρεψε η Εθνική ομάδα Tae Kwon Do ITF από το Πανευρωπαϊκό.


Μία ακόμα πολλή μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας έφερε η Εθνική μας ομάδα Tae Kwon Do ITF με τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Λίβερπουλ της Μ. Βρετανίας από τις 24-30 Απριλίου.
Η Εθνική μας κατετάγη στην 5η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 39 χώρες με συνολικό απολογισμό 38 μεταλλίων στις αποσκευές τις.
Ο Ομοσπονδιακος Προπονητής TAE KWON DO ITF Κος Μιχαλακόπουλος Νικήτας δήλωσε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ :
«Ένας κύκλος έκλεισε με την ολοκλήρωση του Επίσημου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος TAE KWON DO ITF το οποίο διεξήχθη στο Liverpool της Αγγλίας από 24-30/4/2017.
Τα τελικά αποτελέματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας TAE KWON DO ITF είναι πολύ ενθαρρυντικά αφού καταφέραμε να πλασαριστούμε στην 5η θέση στο συνολικό πίνακα μεταλλίων της διοργάνωσης. Σημαντική επιτυχία αποτελεί και η κατάκτηση της 3ης θέσης από την ομάδα των εφήβων στην κατηγορία των καλύτερων ομάδων του τουρνουά.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι εκτός της Ρωσίας που κατέκτησε την 1η θέση στο σύνολο των μεταλλίων, οι υπόλοιπες χώρες, η 2η Τσεχία, η 3η Ουκρανία και η 4η Σλοβενία βρίσκονται στις θέσεις αυτές διότι μετείχαν με πολλά άτομα και στις κατηγορίες Παίδων και Βετεράνων όπου εμείς φέτος είχαμε ελάχιστη έως μηδαμινή συμμετοχή.
Έτσι αν κάνουμε την αναγωγή και βάση των συμμετοχών ανά χώρα στις βασικές κατηγορίες Ανδρών/Γυναικών και Εφήβων/Νεανίδων βρισκόμαστε στη 2η θέση της κατάταξης.
Πρόκειται για έναν άθλο αν συνυπολογίσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία κυρίως στο οικονομικό επίπεδο.
Γι΄αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Αθλητική Ομοσπονδία TAE KWON DO Ελλάδος (Α.Ο.Τ.Ε.), στον Πρόεδρο Κο Βαλασιάδη Αναστάσιο, στον Αργηγό Αποστολής Κο Φίτζιο Παναγιώτη, στον Αργηγό Ομάδος Κο Καγιαμπίνη Δημήτριο, στους προπονητές Λεούση, Νικολαϊδη, Τάρα, Κουσαρίδου, στους 45 αθλητές της αποστολής αλλά και στους διαιτητές μας για το ομαδικό πνεύμα και τον αλτρουισμό που επέδειξαν, με κύριο στόχο τη διατήρηση του Ελληνικού TAE KWON DO ITF στις υψηλότερες θέσεις πανευρωπαϊκά.»
ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ:
1. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ
2. ΜΠΑΓΙΑΤΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
3. ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ (2 ΧΡΥΣΑ)
4. ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
5. ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
6. ΝΕΤΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7. ΓΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
8. ΧΟΥΦΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
9. ΚΟΤΜΟΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
10. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ:
1. ΛΕΚΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ
2. ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ ΠΑΡΘΕΝΑ
3. ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ
4. ΤΖΑΒΑΧΩΒ ΔΑΥΙΔ
5. ΜΑΡΑΖΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
6.ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
7. ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΜΑΧΕΣ)
8. ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ (ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ)
9. ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10. ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ:
1. ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
2. ΝΤΟΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3. ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
4.ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
5. ΑΡΧΙΠΩΒΑ ΑΝΝΑ
6. ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΕΥΔΟΞΙΑ
7. ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ (ΜΑΧΕΣ)
8. ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ (TUL)
9. ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ (ΜΑΧΕΣ)
10.ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΤUL)
11. ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ (TUL)
12.ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ
13.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
14.ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
15. ΜΠΟΖΙΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (3 ΧΑΛΚΙΝΑ)


Χάλκινο Μετάλλιο για το Ομαδικό Τουλ των Γυναικών - Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Λίβερπουλ 2017
Την τρίτη θέση και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου είχαν σήμερα το πρωί το ομαδικό τουλ των γυναικών. Η ομάδα που απαρτίζεται από τις: Βασιλειά Αγγελική (Α.Σ Πολίχνης), Κατοστάρα Φωτεινή (Α.Σ Πολίχνης), Χατζοπούλου Ευαγγελία (Α.Σ Πολίχνης), Γκουντούρα Σταυρούλα (Γ.Σ. TKD Λάρισας) και Μανωλούδη Παρθένα (Α.Σ. Νεάπολης Μακεδονική Δύναμη), ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Τσέχικη ομάδα.
Δυστυχώς μια λάθος κρίση του αγωνοδίκου και ένα κόλλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα βαθμολόγηση προξένησε παρεξήγηση, διότι το αρχικό αποτέλεσμα είχε ως νικήτρια την Ελληνική ομάδα με 4-1. Στη συνέχεια, κάλεσαν τους προπονητές στην επιτροπή της αγωνοδίκου για να τους εξηγήσουν το λάθος και να δώσουν το σωστό αποτέλεσμα που ήταν 3-2 υπέρ της Τσέχικης ομάδας. Έτσι, η ελληνική ομάδα παρέμεινε στην τρίτη θέση.

Πηγή: ert.gr και tkd-itf.gr

Το Ιστολόγιο εύχεται θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις μεγάλες διακρίσεις που πέτυχαν. Επίσης εύχεται θερμά συγχαρητήρια στη συμπατριώτισσά μας Γκουντούρα Σταυρούλα του Γ. Σ. TKD Λάρισας για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε και για το ομαδικό χάλκινο. Τέτοιες διακρίσεις όπως αυτή που κατάφερε η Σταυρούλα μάς κάνουν όλους περήφανους και ως Έλληνες και ως Κρανιώτες.

* Το θέμα μάς απέστειλε ο συμπατριώτης μας Γιώργος Ι. Μπαλής

1 σχόλιο: