Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Αρχαίο θέατρο από τους Κρανιώτες της Θεσσαλονίκης



«Όταν οι Τρωάδες συναντούν τη Λυσιστράτη» 
Σάββατο 02 & 09, Κυριακή 03 & 10 Δεκεμβρίου | Ώρα 19:00 

Η θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Κρανιωτών Θεσσαλονίκης «Η ΧΡΑΠΑ» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Όταν οι Τρωάδες συναντούν τη Λυσιστράτη» στον πολυχώρο του Συνδέσμου που βρίσκεται στην οδό Διδασκάλου Αδαμίδου 23, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης. 

Σκηνοθετικό σημείωμα 
Στην τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη και στην κωμωδία «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη τα πάντα διαδραματίζονται με φόντο τον πόλεμο που σκιαγραφείται από την τραγική του αλλά και από την κωμική του πλευρά. Με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας πιστεύουμε ότι μ’ αυτή την παράσταση βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στη μεγάλη υπόθεση, που είναι υπόθεση όλων μας, την Ειρήνη. Η παράστασή μας έχει πειραματικό χαρακτήρα με στόχο να προκαλέσει τη συγκινησιακή φόρτιση αλλά και το απλόχερο γέλιο στο θεατρικό κοινό που θα μας τιμήσει με την παρουσία του. 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, σκηνικά: Θεόφιλος Λάλος 
Κοστούμια: Η ομάδα
Διανομή «Λυσιστράτη»: 
Λυσιστράτη: Τριανταφυλλιά Παληογιάννη, Κλεονίκη: Ελευθερία Νάκου, Μυρίνη: Γεωργία Μαστρογιάννη, Κινησίας: Αθανάσιος Γκουντούρας, Λαμπιτώ: Μαρία Κούτσικου, Α’ γυναίκα: Παναγιώτα Χήτου, Β’ γυναίκα: Σταυρούλα Λυκοστράτη, Γ’ γυναίκα: Μαρία Καλιακούδα.
Διανομή «Τρωάδες»:
Ανδρομάχη: Μαρία Καλιακούδα, Ταλθύβιος: Σπύρος Λυκοκώστας, Αστυάνακτας: Θωμάς Θώμος, Τρωαδίτισες: Σταυρούλα Λυκοστράτη, Παναγιώτα Χήτου, Μαρία Κούτσικου, Γεωργία Μαστρογιάννη, Ελευθερία Νάκου, Τριανταφυλλιά Παληογιάννη.

Το Ιστολόγιο εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. Πρόκειται πραγματικά για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία.

*Την ενημέρωση μάς απέστειλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου