Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ο Δημήτρης Λάλος σκηνοθετεί την παράσταση "το τάβλι"


Δυο χρόνια μετά την τελευταία τους ζαριά, ο Σαμουήλ  Ακίνολα και ο Στέφανος Μουαγκιέ, κάθονται στην αυλή τους και ανοίγουν ξανά «Το τάβλι».

Η άκρως ρεαλιστική και σπαρακτική κωμωδία, του Δημήτρη Κεχαίδη, αφού παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ακαδημία Πλάτωνος, ανεβαίνει από τα  Αθηναϊκά Θέατρα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, στο θέατρο «Αποθήκη» κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά, που ενα νεοελληνικό έργο ανεβαίνει απο δύο Έλληνες, Αφρικανικής καταγωγής και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται ότι η σκέψη ενός λαού, δεν είναι θέμα χρώματος, δεν είναι θέμα DNA, είναι απλώς μεταδοτική. 



Δύο κολλητοί, φίλοι και συγγενείς, τσακώνονται, γελάνε, φιλοσοφούν και κάπου-κάπου συμφωνούν. Επιδίδονται σε ένα γνήσιο ελληνικό σπορ: Το τάβλι. Ο Φώντας είναι ο εγκέφαλος πίσω από το τρομερό σχέδιο που θα τους φέρει χρήματα και θα τους «μπάσει», αυτόν και τον Κόλια, στην ελίτ της κοινωνίας. «Εγώ δεν είμαι για μικρομάγαζα και λιμανάκια ήσυχα. Κατάλαβες; Εγώ είμαι καμικάζι!!!!» είναι η ατάκα του. 

Ο Δημήτρης Λάλος, προσεγγίζει το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, επιλέγοντας δύο παράδοξα υπέροχους πρωταγωνιστές. «Μεταφέρουμε το κέντρο του έργου φωτίζοντας όχι μόνο, το ρατσιστικό και ταξικό θεμα που θέτει ο Κεχαΐδης με αυτό το εμβληματικό κείμενο, αλλά το προχωράμε και λίγο παρακάτω. Δηλαδή όχι μόνο πως μπορεί να εκμεταλλευτεί η μία φυλή την άλλη ή μια τάξη την άλλη, αλλά τελικά πώς ο άνθρωπος είναι έτοιμος να πουλήσει τον άνθρωπο με κάθε κόστος!» τονίζει μιλώντας για την παράσταση.

Οι δύο φίλοι παίζουν «τάβλι» και αυτοσαρκάζονται ακροβατόντας ανάμεσα στην αιώνια ελληνική τσαντίλα, τη φιλία και την αλληλοεξάρτηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πρωταγωνιστούν: Σαμουήλ  Ακίνολα - Στέφανος Μουαγκιέ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Σκηνικά: En Route Architects - Hannes Livers Gutberlet – Κατερίνα Κούρκουλα
Κοστούμια: Κριστέλ Καπερώνη
Σχεδιασμός Φωτισμών : Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική Επιμέλεια : Γιώργος Μαυρίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Κριστέλ Καπερώνη

Ημέρες/ώρες παραστάσεων : Δευτέρα : 20:00, Tρίτη: 21:00
Διάρκεια παράστασης : 80’ λεπτά
Εισιτήρια : 15 έως 17 ευρώ. 
Θέατρο Αποθήκη 

Πηγή: iefemerida.gr

Αποστολή θέματος: Γιώργος Μπαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου