Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη σοβαρή μαζική διαταραχή της υγείας Κρανιωτών και επισκεπτών;


Η κατάσταση με την υγεία των συμπατριωτών μας και των επισκεπτών ειδικά τη χθεσινή μέρα (δεύτερη του Πάσχα) ήταν πολύ χειρότερη από ότι αρχικώς είχε εκτιμηθεί. Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε, το γεγονός της σοβαρής διαταραχής της υγείας κατοίκων και επισκεπτών χαρακτηρίζεται και από ένταση και από μαζικότητα και από διάρκεια. Οι δεκάδες κατοίκων που νόσησαν, γρήγορα έγιναν εκατοντάδες. Σύμφωνα με μαρτυρίες συμπατριωτών μας εκτός από πυρετό, πονόκοιλο, διάρροιες και εμετούς υπήρξαν και λιποθυμίες. Στα Κέντρα Υγείας Δεσκάτης και Ελασσόνας υπήρξε το αδιαχώρητο. Ενώ άλλοι συνάνθρωποι μας κατέφυγαν ακόμη και σε Νοσοκομεία της Λάρισας μέχρι και της Θεσσαλονίκης, αφού η διαταραχή της υγείας τους βρήκε κυριολεκτικά στο δρόμο της επιστροφής. Άλλη μια μαρτυρία λέει ότι συμπατριώτες μας σταματούσαν στα πάρκινγκ διότι δεν μπορούσαν να οδηγήσουν. 
Οι χοροί χθες το απόγευμα έγιναν σε μια σχεδόν άδεια πλατεία. Οι άνθρωποι έτρεχαν αλαφιασμένοι στα τοπικά φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ για εμφιαλωμένο νερό. Μάλιστα πολλοί κάτοικοι δεν επισκέφτηκαν κανένα Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο και υπέμειναν την κατάστασή τους στο σπίτι. Μικρά παιδιά, άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας και άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας νόσησαν και εκτέθηκαν σε σοβαρό κίνδυνο.
Δυστυχώς, όπως καταγγέλουν κάτοικοι, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τους υπευθύνους, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι τοπικοί παράγοντες μιλούσαν χθες το απόγευμα για ίωση και όχι για πιθανή μόλυνση από το νερό. 
Τι είδους ίωση είναι αυτή η οποία έχει μια τέτοια ένταση, τόσο αστραπιαία κινούμενη και με τέτοια μαζικότητα;
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες περιμένουν άμεσα απαντήσεις από τους υπευθύνους για να μάθουν από τι κλονίστηκε η υγεία τους. Παράλληλα, ζητάνε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην ξαναζήσουν ποτέ πάλι μια τέτοια οδυνηρή εμπειρία αυτοί και τα παιδιά τους. Οι καταγγελίες των κατοίκων προς τη σελίδα μας για το πάθημά τους είναι πλέον μαζικές. Νόσησαν μαζικά ολόκληρες οικογένειες. Νεότερη καταγγελία μιλάει και για νοσηλεία εγκύων γυναικών!
Δεν είναι ανάγκη να έρθει Κλιμάκιο από την Περιφέρεια ή τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας; Οι τοπικοί φορείς απευθύνθηκαν στα παραπάνω Κλιμάκια; Οι κάτοικοι συνεχίζουν να πίνουν νερό του δικτύου;


5 σχόλια:

  1. πολύ σωστές όλες οι παρατηρήσεις.πρέπει να μάθουμε άμεσα την αιτία του φαινομένου, ώστε να ληφθούν μέτρα και να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.
    έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση, ένα μαζικότατο φαινόμενο.
    δεν ξέρω πως σε κάποια μμε έφτασε ο αριθμός 50, αλλά πρόκειται για μεγάλο αστείο και fakenews. τα περιστατικά έφτασαν σίγουρα το ήμισυ του πληθυσμού που ήταν αυτές τι μέρες στο χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια ευκαιρία για διχόνοια στο χωριό , έτοιμοι οι περισοπερισσ να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Ναι υπήρξε πρόβλημα , σοβαρό πρόβλημα όμως αν δεν βγουν τα αποτελέσματα ποιος μπορεί να πει με σιγουριά τι έγινε ; Φταίει ο δήμαρχος ; φταίει η πρόεδρος ; φταίνε οι αντιδήμαρχοι ; φταίει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ που τυγχάνει να είναι ένας από τους αποχωρήσαντες της παράταξης του Ευαγγέλου ; Φταίνε οι σύμβουλοι τοπικοί και δημοτικοί ; Ας περιμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα του χημείου του κράτους ,που μερικοί βιάστηκαν να προεξοφλησουν ότι θα είναι φτιαχτά , ας μας πει ο καθένας τι έκανε για το θέμα αυτό και ας αναλάβουν ολοι τις ευθύνες που τους αναλογούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι ως δικαστές και πιο πολύ οι υποψήφιοι που παρεπιπτόντως είχαμε πέντε χρόνια να τους δούμε στο χωριό και ξαφνικά τους έπιασε πάλι ο πόνος βιαστηκαμε να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα μας χωρίς να περιμένουμε τα αποτελέσματα, έχουμε φυσικά το δικαίωμα αυτο γιατι εχουμε δημοκρατία.Καποιοι έκαναν λόγο για δολιοφθορά και αυτοί έχουν το δικαίωμα όταν μάλιστα γνωστό "παπαγαλακι" που δεν κρατάει εύκολα κλειστό το στόμα του έλεγε μια εβδομάδα πριν ότι το μηχάνημα χλωρίωσης δεν δουλεύει, τυχαίο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι απ' αυτή την ιστορία χαμένο για άλλη μια φορά θα βγει το χωριό μας . Ας βγουν τα αποτελέσματα και ας πάρει ο καθενας το μερίδιο που του αναλογεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαλμονέλα κυρίες και κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλε τι δηλητηρίαση του νερού και βλακείες... σίγουρα ήταν ίοση που έπιασε μαζικά και ταυτόχρονα όλο το χώριο!!! Σίγουρα για ίοση πρόκειται, ναι!
    Συγχαρητήρια στις αρμόδιες αρχές για την υπευθυνότητα τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή