Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Βιασμός της Ιστορίας και της Πολιτικής


Αυτό που συνέβη πριν λίγες μέρες στην Κρανιά είναι βιασμός της Ιστορίας και της Πολιτικής. Λύπη και οργή ήταν τα συναισθήματα τα οποία πραγματικά κατέκλυσαν τους απανταχού συμπατριώτες μας και όσους /όσες αντίκρυσαν αυτόν τον βιασμό. Κάποιος ή κάποιοι βιαστής ή βιαστές αποφάσισαν να σχηματίσουν την ελληνική σημαία με τη σβάστικα στη θέση του σταυρού και να γράψουν στον τοίχο του Δημοτικού Σχολείου της Κρανιάς ύβρεις εναντίον του πρώην Δημάρχου Αντιχασίων και νυν Αντιδήμαρχου Ελασσόνας Θανάση Καλιακούδα.  


Η σημαία

Η σβάστικα στη σημαία εκτός του ότι είναι ποινικά κολάσιμη πράξη αποτελεί ταυτόχρονα και τη μέγιστη ασέβεια σε αυτούς που έδωσαν τα πάντα και την ίδια τη ζωή τους για την Ελευθερία. Ο σταυρός στη σημαία είναι η θυσία του Χριστού και η θυσία όλων των ανθρώπων όλων των εποχών για την Ελευθερία. Είναι ο σταυρός του έθνους μας και των ανθρώπων του, οι οποίοι ανά τους αιώνες σταυρώθηκαν για την Ελευθερία. Είναι ο σταυρός όλων αυτών οι οποίοι ανέστησαν και ανασταίνουν την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο. Οι Έλληνες πάντα ήμασταν οικουμενικοί, πάντα ταξιδευτές και ανοιχτοί, από την εποχή του Ομήρου. Και ο Σταυρός είναι Οικουμενικό Σύμβολο της Ανάστασης και του θανάτου για αυτά που αξίζει να πεθάνεις. Τον Σταυρό τον προσκυνάς σιωπηλά. Το ίδιο και τη Σημαία. Προσκυνάς και σιωπάς... 


Το Σχολείο

Αυτός ή αυτοί που έκαναν αυτή την απάνθρωπη ενέργεια βίασαν και το σχολείο μας στο οποίο και οι πέτρες έχουν ψυχή και μιλούν. Δεν είναι απλές πέτρες. Αν σκύψεις πάνω τους σιωπηλά θα ακούσεις τα γέλια μας, τα κλάματά μας, τα μαθήματα και τους δασκάλους μας. Και οι λίθοι κεκράξονται...


Ο Θανάσης Καλιακούδας

Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Καλιακούδας είναι ένα από τα πρόσωπα που για πάνω από τριάντα χρόνια βρίσκεται στα κοινά και μάλιστα ο λαός τον τίμησε με υψηλές θέσεις στην τοπική ιστορία. Είναι το κατεξοχήν πρόσωπο της τοπικής μας πολιτικής σκηνής. Η προσφορά του ήταν και είναι αποδεκτή από τη συντριπτική πλειονότητα των απανταχού συμπατριωτών μας. Πρόσφερε πολλά στον τόπο και τους ανθρώπους του, αλλά έκανε και λάθη. Υπάρχει άραγε άνθρωπος ο οποίος δεν κάνει λάθη; Ασφαλώς! Εκείνος ο οποίος δεν κάνει τίποτα. Ο Θανάσης Καλιακούδας κρίθηκε και κρίνεται από τη συνείδηση των ίδιων των ανθρώπων και βεβαίως από τη δική του συνείδηση. 


Χρήστος Γκουνέλας

2 σχόλια:

  1. Αρρωστο και μιαρο συνθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρρωστο και μιαρο συνθημα.Φθονος + ζηλια = μισος. "Οσοι βαδιζουν στον ηλιο,παρακολουθουνται απο τη σκια τους, ετσι κι οσοι εχουν μεγαλη δοξα παρακολουθουνται απο το φθονο"(Πλουταρχος). " Ζηλια ειναι ο φοβος της συγκρισης"(Μαξ Φρις)."Το μισος ειναι η κακια των `μικρων` ανθρωπων(Μπαλζακ).Το αποτυπωμα που αφηνει ο μακροβιοτερος , δημαρχος και αντιδημαρχος,κατα τη γνωμη μας κρινεται με θετικο προσημο σε ολα τα αυτοδιοικητικα του καθηκοντα και υποχρεωσεις. Η προσφορα του ομως στους ανημπορους και οχι μονο, ηταν και παραμενει υποδειγματικη και μακαρι να αποτελεσει και παραδειγμα γι` αυτους που ερχονται.Ηταν και ειναι. 24 ωρες το. εικοσιτετραωρο διπλα στον πολιτη σε χαρες και λυπες.Δεν ειναι τυχαιο που οι μεγαλυτεροι σε ηλικια τον αποκαλουν "ως το δημαρχο της καρδιας μας"και τον "ανθρωπο της διπλανης πορτας".Θα παρακαλουσαμε το Δημαρχο Ελασσονας να ενταξει τον Αθανασιο Καλιακουδα στη θεση του εντεταλμενου συμβουλου για θεματα Προνοιας και Κοινωνικης συνοχης, εφοσον κι ο ιδιος το επιθυμει,για να συνεχισει την προσφορα του προς τους συνδημοτες, την οποια προσφορα την εχουμε ακομη αναγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή