Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Ο Θανάσης Μίζιος με τον Συνδυασμό του Θ. Μαμάκου στη Λάρισα

 


Δελτίο Τύπου

Ο Αθανάσιος Μίζιος ζει και εργάζεται στη Λάρισα, ως εκπαιδευτικός, καθηγητής φυσικής αγωγής.

Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, με θέμα «Έλεγχος αξιοπιστίας ερωτηματολογίων που αξιολογούν παρεμβατικά προγράμματα αγωγής υγείας σε σχολεία με θέμα το κάπνισμα».

Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φυσικής αγωγής, ενώ έχει διατελέσει και αναπληρωτής διευθυντής στο 12ο Γυμνάσιο Λάρισας. Ως εκπαιδευτικός, έχει εργαστεί στο ΤΕΙ Λάρισας και στον ΟΕΕΚ Λάρισας.

Έχει μακρά προπονητική υπηρεσία σε ομάδες της Λάρισας, της Λειβαδιάς, ενώ έχει διατελέσει υπεύθυνος προγραμμάτων μπάσκετ του Δήμου Λαρισαίων, προπονητής στο ΤΕΙ Λάρισας και έχει λάβει υποτροφία του ΣΕΠΚ στις ΗΠΑ.

Στο συγγραφικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δημοσιευμένες έρευνες, τις οποίες έχουν υλοποιήσει επίσημοι φορείς του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., Α.Ε.Ι. και φορείς εκπαίδευσης, ενώ στην επιστημονική του δραστηριότητα περιλαμβάνεται η οργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή συμμετοχή σε αυτά με την ιδιότητα του εισηγητή, του μέλους της επιστημονικής ομάδας ή του επιμορφωτή.

Είναι νυμφευμένος με τη γυμνάστρια Χαρά Γκουντούρα και έχουν τέσσερα παιδιά.

Από την πλευρά του ο κ. Μίζιος τονίζει ότι το έναυσμα για να κάνει το μεγάλο βήμα και να θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό “Η Λάρισα που μας αξίζει”, ήταν ο ίδιος ο κ. Μαμάκος, ο οποίος κατάφερε αυτό που μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει κάποιος άλλος: Να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να πάρει τη  απόφαση να προσφέρει από το συγκεκριμένο πόστο. “Μόλις άρχισα να το σκέφτομαι συζήτησα πρώτα με την οικογένειά μου. Πάντα αποφάσεις παίρνουμε όλοι μαζί. Διευκρίνισα ότι προτεραιότητα για εμένα θα είναι πάντα η οικογένεια και σαφέστατα θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Από το περιβάλλον μου έχω την απόλυτη στήριξη και αυτό μου δίνει δύναμη να αγωνιστώ”, αναφέρει ο ίδιος και συνεχίζει: “Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα και θέλω και τα παιδιά μου να μείνουν εδώ. Σκοπεύω λοιπόν να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους. Δεν θέλω να μείνω στα λόγια και τις συζητήσεις. Θέλω να έχω ενεργό ρόλο. Καιρός είναι νομίζω να δούμε ανθρώπους με νέες ιδέες και να έχουν ουσιαστικές προτάσεις. Δεν χρειαζόμαστε λόγια και ανθρώπους κενούς”.

Σχετικά με το πώς βλέπει ο ίδιος όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και πού εκείνος επικεντρώνει την προσοχή του, υπογραμμίζει: “Η Λάρισα θεωρώ ότι έχει κάνει βήματα μπροστά. Δε μηδενίζω το έργο κανενός! Πιστεύω όμως ότι θα μπορούσαν να γίνουν αρκετά ακόμη πράγματα σε τομείς όπως η καθαριότητα, η λειτουργικότητα της πόλης, το παρκάρισμα και γενικά η ποιότητα ζωής. Έχει προσεχθεί το κέντρο και έχει παραμεληθεί η περιφέρεια. Υπάρχουν γειτονιές που έχουν πολύ καιρό να δουν κάτι να γίνεται όπως μια ασφαλτόστρωση ή μια παιδική χαρά. Ως δημοτικός σύμβουλος, σίγουρα ο λόγος σου έχει βαρύτητα και αυτό θέλω κι εγώ. Να μπορέσω να βοηθήσω ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη. Ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι, είναι τα σχολεία, όπου θα έπρεπε ο δήμος να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία και να υπήρχε άμεση ανταπόκριση, όταν ζητούνται κάποιες φορές τα αυτονόητα”.

Ο κ. Μίζιος εκφράζει την άποψη ότι στον τομέα του αθλητισμού υπάρχει μια υποτονικότητα τα τελευταία χρόνια, ενώ επισημαίνει ότι επιβάλλεται η ενίσχυση και η τόνωση του αθλητισμού μέσω του δήμου. Παράλληλα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες. “Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει λίγα πράγματα. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία με το σύλλογο. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν, όπως για παράδειγμα η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Χρειαζόμαστε επίσης γραφεία. Ο σύλλογος δεν ζητιανεύει. Πρόκειται για πράξεις αλληλεγγύης. Νομίζω ότι οφείλει ο δήμος να στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται. Σαν πολύτεκνοι έχουμε αξιοπρέπεια”, λέει χαρακτηριστικά.

“Είναι βέβαιο ότι δεν γίνονται θαύματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Έφτασε όμως η ώρα να γίνει μια αλλαγή. Προσωπικά εύχομαι αυτοί οι οποίοι θα βγουν, να τιμήσουν την ψήφο των δημοτών και να βγουν για την πόλη”, καταλήγει ο κ. Μίζιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου