Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για την Κρανιά



Κώστας Αγοραστός: «Έργα ουσίας, έργα ανθρώπινα, με ιδιαίτερη αξία στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον»

Νίκος Ευαγγέλου: «Ιδιαίτερη μέρα σήμερα για την Ελασσόνα»


Δυο έργα μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας στην περιοχή της Ελασσόνας σχεδιάζουν Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Ελασσόνας, με στόχο την βέλτιστη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση της μετακίνησης των πολιτών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη δημιουργία: α) εγκατάστασης διαχείρισης υγρών λυμάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κρανιάς προϋπολογισμού 4.078.000,00 ευρώ και β) δίκτυα αποχέτευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσαριτσάνης προϋπολογισμού 4.058.000 ευρώ.

Τα 2 έργα πρόκειται να κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας , ώστε να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Αυτά έγιναν γνωστά μετά από συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου.


Σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου έχουμε ετοιμάσει για να ενταχθούν για χρηματοδότηση δυο μεγάλα έργα περιβάλλοντος, έργα ουσίας, έργα ανθρώπινα, με ιδιαίτερη αξία στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Είναι τα έργα διαχείρισης υγρών λυμάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κρανιάς και τα δίκτυα αποχέτευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσαριτσάνης. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 8,1 εκατ. ευρώ τα οποία θα εκτελέσει η ΔΕΥΑ Ελασσόνας και τα οποία χρειάζονται στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Στο πρόσωπο του Νίκου Ευαγγέλου να συγχαρώ και τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας, που ωρίμασε τις μελέτες ώστε το έργο να μπει στη φάση της υλοποίησης».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι για τα έργα αυτά υπήρξε συμφωνία και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος καθώς η χώρα μας πρέπει να συμμορφωθεί με την Οδηγία 97/271/ΕΟΚ βάσει της οποίας όλοι οι οικισμοί 3ης κατηγορίας, δηλαδή άνω των 2000 κατοίκων, πρέπει να διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, διαφορετικά θα επιβληθούν πρόστιμα. «Σ’ αυτή την προσπάθεια ενώνουμε τις δυνάμεις μας καθώς κάποια έργα θα τα εντάξει το Υπουργείο για τη Θεσσαλίας και κάποια η Περιφέρεια. Τα χρήματα για τα έργα αυτά έρχονται από το αρμόδιο Υπουργείο και εκχωρούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να γίνουν τα αντίστοιχα έργα και να μην υπάρξουν πρόστιμα και επιβαρυνθούν οι πολίτες», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο κ. Ν. Ευαγγέλου δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα σήμερα για την Ελασσόνα γιατί έρχονται στην περιοχή μας έργα 8,1 εκατ. ευρώ. Αυτό προέκυψε μετά από συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την συνεισφορά του. Συζητήσαμε αρκετές φορές, είδαμε τα προβλήματα που έχει ο Δήμος μας και ιεραρχήσαμε τα δυο αυτά μεγάλα έργα. Πρόκειται για αναγκαία έργα τα οποία προκύπτουν και από την κείμενη νομοθεσία και βάσει της οποίας πρέπει να είμαστε έτοιμοι το 2020. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσουμε να αποδώσουμε στους κατοίκους αυτά τα σημαντικά περιβαλλοντικά έργα». 

Πηγή: Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου