Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Μαθήματα Υποκριτικής με τον Δημήτρη Λάλο


Μαθήματα υποκριτικής με τον Δημήτρη Λάλο στο θέατρο TempusVerum

Lavart Group 02/05/2017
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΛΟ
ΘΕΜΑ : Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ
Όπως κάθε τέχνη και κάθε επιστήμη εξελίσσεται, έτσι και το θέατρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Πως όμως εξελίχθηκε η υποκριτική τον τελευταίο αιώνα; Πως φτάσαμε από το Στανισλάφσκι και το Θέατρο τέχνης της Μόσχας στον Λι Στράσμπεργκ και το Actor studio; Πως επηρεάζει ο κινηματογράφος το σύγχρονο παίξιμο;
Θα αναπροσδιορίσουμε την έννοια της “μεθόδου” και μέσο της αρνητικής εκμάθησης (via negativa) θα ξεκαθαρίσουμε τα κατάλοιπα τον διαφόρων τεχνικών και θα αναδομησουμε εναν καθαρό δρομο προσεγγίσης του έργου και του ρόλου μεσα απο της δικές μας αναφορές.
‘Ετσι θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στα άκρα αναζητώντας την βαθύτερη ενέργεια που φέρει ο ηθοποιός πάνω στην σκηνή.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών και επαγγελματίες ηθοποιούς. Η επιλογή θα γίνει μετά από αποστολή βιογραφικού και ακρόαση.
Τοποθεσία:
Θέατρο TempusVerum – Eν Αθήναις ( Ιάκχου 19 , Γκάζι )
Ημερομηνία:
3/6/17-25/6/17
κάθε Σάββατο και Κυριακή  12:00-17:00
Πληροφορίες – αιτήσεις: Αιτήσεις με βιογραφικό σημείωμα: tempusverum@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6943110214
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 28 Μαιου
Ο Δημήτρης Λάλος είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Επί Κολωνώ. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν. Συνεργάστηκε με τους παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες Ολιβιέ Πι στο φεστιβάλ Αβινιόν και τον Λουντοβίκ Λαγκάρτ στη Comedie de Reims για το εθνικό θέατρο. Έχει διδάξει υποκριτική στο θέατρο Επί Κολωνώ, στο Bios και στο «Ακαδημία Πλάτωνος» .Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σκηνοθέτης και είναι ιδρυτής της εταιρίας θεάτρου Tempus Verum αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου TempusVerum-Εν Αθήναις.

* Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Ι. Μπαλή για την αποστολή του θέματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου