Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Παιδή με την Έλενα Κουντουρά


Σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ.  Αθανάσιος Παιδής μετά από πρόσκληση της υπουργού  Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν  η σύνδεση της  εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου  και των περιφερειακών πολιτικών για τον Ελληνικό Τουρισμό.
Στη συνάντηση με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού, παρουσιάστηκε η εθνική στρατηγική του Υπουργείου και πώς αυτή θα εφαρμοστεί περιφερειακά για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο, ασφαλή προορισμό 365 ημέρες το χρόνο που προσφέρει μοναδικές και ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες σε κάθε προορισμό. Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών παρουσίασαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τους  και συμφωνήθηκε η συνεργασία στην διαμόρφωση ενιαίας εθνικής τουριστικής ταυτότητας  της χώρας, με στοχευμένη  στρατηγική επικοινωνίας και προώθησης-προβολής.   Στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού  Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018 που ξεκινά τον Οκτώβριο, παρουσιάστηκαν οι αρχικές προτάσεις για την προώθηση σε  τουριστικούς άξονες και ζητήθηκαν επιμέρους προτάσεις ανά περιφέρεια με βάση τα τουριστικά προϊόντα προτεραιότητας της κάθε περιφέρειας για την αγορά της Ρωσίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Παιδής   παρουσίασε Σχέδιο Μάρκετινγκ και Τουριστικής
  προβολής  της Περιφέρειας  Θεσσαλίας  το οποίο είναι  πρακτικό εργαλείο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενεργειών τουριστικής προβολής. Ενσωματώνοντας και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε, αξιοποιεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις εμπειρίες των προορισμών της Θεσσαλίας, χαράσσοντας τη στρατηγική, ορίζοντας τις κατευθύνσεις και συνθέτοντας το πλάνο για την αποτελεσματική ανάδειξη της Θεσσαλίας στο κοινό της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Για το σύνολο των τουριστικών προϊόντων έχουν σχεδιαστεί περισσότερες από 30 δημιουργικές εφαρμογές, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες συνεκτικής και ενιαίας επικοινωνίας, όλων των προορισμών της Θεσσαλίας. Οι δημιουργικές εφαρμογές και ένα αναλυτικό εγχειρίδιο αξιοποίησης, αποτυπώνονται σε ένα ειδικό Οδηγό Δημιουργικής Εκτέλεσης, έτοιμο προς αξιοποίηση από την Περιφέρεια, τις τοπικές αρχές της Θεσσαλίας κι ευρύτερα όσους δραστηριοποιούνται στη προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος.  Το υλικό τουριστικής  προβολής είναι στη διάθεση όλων των φορέων και των επαγγελματιών τουρισμού μέσα από το mythessaly.com .
Ο Αντιπεριφερειάρχης  κύριος  Αθανάσιος  Παιδής  αναφέρθηκε στα  κορυφαία Brand Names της Περιφέρειας  Θεσσαλίας  τα οποία είναι ο Όλυμπος , τα Μετέωρα , Το Πήλιο , Οι Σποράδες  ,Σκιάθος  ,Σκόπελος , Αλόννησος  , η Λίμνη Πλαστήρα  και στις στοχευόμενες ενέργειες που κάνει η περιφέρεια Θεσσαλίας για την προβολή τους  ενώ έθεσε στην Υπουργό και το θέμα της ελλιπούς  σήμανσης των τουριστικών προορισμών στη νέα εθνική οδό  .

Θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα νέα συνάντηση για τον καθορισμό του εθνικού σχεδιασμού  της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας, και την επικοινωνιακή υλοποίηση από τον ΕΟΤ σε συνεργασία με τις Περιφέρειες στην ενιαία προώθηση -προβολή της Ελλάδας για το 2018 ανά αγορά-στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου