Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου: Συμπόσιο Ζωγραφικής


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
28ης Οκτωβρίου 40   τηλ 2351076041
ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


      46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
  Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Γάλλος συγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ ευρισκόμενος ανάμεσα σε δημιουργούς της εποχής του και σε εκστατικό τοπίο, είχε πει: «Θεέ μου, πόσο διαφορετική είναι η ομορφιά στη Φύση και την Τέχνη».
  Το ίδιο θα έλεγε και σήμερα αντικρίζοντας τους εικαστικούς-μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.), οι οποίοι το διάστημα 19 έως 23 Ιουνίου 2017 διάσπαρτοι στον επισκέψιμο χώρο των ανασκαφών του Δίου,  απεικονίζουν στους ζωγραφικούς καμβάδες τα έργα τους εμπνευσμένοι από τον πλούτο και τα ευρήματα της περιοχής. Το νερό που αποτελεί και την βασική ιδιαιτερότητα των ανασκαφών, οριοθετεί και το θεματικό πλαίσιο της πρωτοβουλίας που τιτλοφορείται: «Νερό και Αρχαιότητες».
  Το όλο εγχείρημα που υλοποιούν από κοινού ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) και ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε., είναι το πρώτο από τα τέσσερα επί μέρους θεματολόγια και εντάσσεται στο φετινό συμπόσιο ζωγραφικής.
  Οι καλλιτέχνες δημιουργούν για να παρουσιάσουν τις εικαστικές τους ανησυχίες στην έκθεση «Νερό και Αρχαιότητες» η οποία θα φιλοξενηθεί το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος 2017 στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο όπως είναι
γνωστό αφιερώνεται στον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτριο Παντερμαλή, τον επιστήμονα που πάνω από τέσσερεις δεκαετίας συντόνιζε το ανασκαφικό έργο στην ιερή πόλη των Αρχαίων Μακεδόνων.
  Το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2017 επισκέφθηκαν το χώρο εργασίας από πλευράς Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Νικόλαος Πασχαλούδης, ο συντονιστής της καλλιτεχνικής επιτροπής του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου σκηνοθέτης-ηθοποιός Γεώργιος Χανδόλιας και το μέλος της εφορείας προβολής και διεθνών σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Λεωνίδας Ζάρκος. Ενημερώθηκαν από τους δημιουργούς για την πορεία του συμποσίου ζωγραφικής, συζήτησαν και διευθέτησαν τρέχοντα και οργανωτικά ζητήματα.
  Από την πλευρά τους οι εικαστικοί δήλωσαν απόλυτα ευτυχείς που εργάζονται στον ιδανικό από κάθε πλευρά χώρο του Δίου, ένας χώρος που όπως επισημάνθηκε διεγείρει και εμπνέει κάθε καλλιτέχνη.
  Ευχάριστη νότα η συνάντηση των εκπροσώπων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με εκκολαπτόμενους νεαρούς-μαθητές ζωγράφους που επέδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ζήλο στο να μυηθούν και να εντρυφήσουν στα γοητευτικά μονοπάτια της τέχνης. Ξεναγός η ζωγράφος Σοφία Αμπερίδου η οποία γνωρίζει στα παιδιά και την τέχνη του κολάζ. Ανάλογος και ο ενθουσιασμός των επισκεπτών-τουριστών που είχαν την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τις εργασίες του συμποσίου ζωγραφικής του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.
  Ο κ. Πασχαλούδης ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, δήλωσε: «Με το συμπόσιο ζωγραφικής ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου ανοίγει διάπλατα καινούργιους δρόμους στην καλλιτεχνική δημιουργία. Ενδυναμώνει παράλληλα το ρόλο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ως του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Βόρειας Ελλάδας. Είναι βέβαιο ότι η συνεργασία μας με τον Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. όχι μόνο πέτυχε απόλυτα, αλλά διευρύνεται ακόμα περισσότερο. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς.»
  Ο κ. Χανδόλιας, τόνισε: «Γίνεται κάτι μαγικό σήμερα στο Δίον. Σύγχρονοι  καλλιτέχνες συνομιλούν με την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά .Και αυτό από μόνο του πιστοποιεί τις μεγάλες δυνατότητες του ΟΡ.ΦΕ.Ο. για αποκτήσει και να κατακτήσει υψηλά ποιοτικά στάνταρς,  για ένα πολυθεματικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ μεγάλου κύρους.»

  Η ομάδα εργασίας την τρίτη ημέρα του συμποσίου ζωγραφικής, αποτελείτο από την πρόεδρο του Συλλόγου Εικαστικών Πιερίας, Λίνα Γιαμούζη και τους καλλιτέχνες Γιάννη Αδαμαντίδη, Σοφία Αμπερίδου, Ντορότα Καραηλιά, Χάρη Μητρούση, Λουίζα Μπελογιάννη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου