Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Η Γιορτή Λόγου και Τέχνης στην Κρανιά (Φωτορεπορτάζ)


Το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με τον τίτλο: «Γιορτές Λόγου και Τέχνης 2017» το Σάββατο 17 και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στην περιοχή της Ελασσόνας. Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Ειδικότερα οι «Γιορτές Λόγου και Τέχνης 2017» περιλαμβάνουν: Διημερίδα με κεντρικό θέμα: «Γνωστοί και άγνωστοι αγωνιστές της λευτεριάς από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας» καθώς και μουσικοχορευτικές παραστάσεις.


Η πρώτη ημέρα της Διημερίδας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιάς Ελασσόνας το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κρανιάς και με ομιλητές τον Δρ Κοινωνιολογίας και συγγραφέα Κώστα Σαχινίδη, τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Σπύρο Μπούμπα και τον ιστοριοδίφη και συγγραφέα Θωμά Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα συμμετείχαν το παιδικό μουσικό συγκρότημα Δημοτικής Κοινότητας Κρανιάς, ο Βαγγέλης Κατσαβός με τη φλογέρα του, το Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης επ. Ελασσόνας με Θεσσαλικούς χορούς και ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Λόφου Ελασσόνας.

Η δεύτερη ημέρα της Διημερίδας θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Αμουρίου Ελασσόνας την Παρασκευή 23 Ιουνίου, ώρα 8 μ.μ., σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αμουρίου και με ομιλητές τη Δρ Κοινωνικής Λαογραφίας Ευαγγελία Ράπτου, τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Κώστα Σπανό, τον φιλόλογο Βασίλη Ζαρζώνη και τον φιλόλογο Νικόλαο Ζντάνη. Παράλληλα στην εκδήλωση συμμετέχουν οι φορείς Σύλλογος Γυναικών Αμουρίου, Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης επ. Ελασσόνας και Ποντιακή Παρέα Ελασσόνας «Το Παρακάθ’», με αυθεντικούς χορούς του Πόντου και με τη συνοδεία των Νίκου Δημητριάδη, στη λύρα, και Γιώργου Κεσκίνη, στο νταούλι.

Η επιμέλεια όλων των εκδηλώσεων είναι του Δρ Κώστα Σαχινίδη.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από την εκδήλωση στην Κρανιά:













* Οι φωτογραφίες είναι του συμπατριώτη μας Γιάννη Κόνιαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου