Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Λάμπρος Κούτσικος: Πάσχα στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας



* Από τον συμπατριώτη μας καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Διευθυντή Λάμπρο Κούτσικο λάβαμε προς δημοσίευση την παρακάτω επιστολή για το θέμα της μαζικής γαστρεντερίτιδας στην Κρανιά κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Προς τους συγχωριανούς - πατριώτες μου,

Η Μάνδρα και το Μάτι δεν προέκυψαν ξαφνικά. Και εκεί υπήρχε αμέλεια και απουσία επί σειρά ετών. Όχι τόσο των πολιτικών όσο δική μας, των πολιτών, αμέλεια και ελαφρότητα στις επιλογές μας και μετά απουσία κάθε  ελέγχου. Τα αποτελέσματα γνωστά και επειδή η ζωή μας είναι η σημαντικότερη αξία οφείλουμε εμείς να τη διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο. Ένας τρόπος είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι πως ο  Κρανιώτης δεν είναι αναλώσιμος και "του χεριού μας". Θα ξεχάσει…

Όλοι στον Εισαγγελέα μέσω αγωγών για δύο λόγους: α) γιατί κινδύνεψαν ζωές, β) να καταλάβουν όλοι πως το να διεκδικείς δημόσια αξιώματα δεν είναι το ίδιο με το να πίνεις τσίπουρα στο Λαλία. Είναι ΑΝΤΙΛΗΨΗ - ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ... Προσωπικά  σεβόμενος τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου προχωρώ σε όλα τα ένδικα μέσα εναντίον κάθε υπεύθυνου (sic). 

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Όχι για το γεγονός αυτό καθαυτό (...έτυχε στη βάρδια τους) αλλά κυρίως: α) για την παντελή απουσία πρόληψης ( υπάρχουν ενδείξεις), αυτή που ο μέσος συνετός άνθρωπος  υποχρεούται να λαμβάνει, β) για την παντελή απουσία αντιμετώπισης (υπάρχουν αποδείξεις) σε αυτή που επίσης ο μέσος συνετός άνθρωπος προβαίνει με στόχο να απομειώσει συμπτώματα ή συνέπειες. Έλλειψη μέτρων αντιμετώπισης (π.χ. ανακοινώσεις, κλείσιμο υδροδότησης, παρουσία επιτόπια ιατρικών ομάδων  κ.ά.) σε τέτοιο βαθμό που καταδεικνύει είτε την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στην ανθρώπινη υγεία και ζωή είτε αδυναμία - ανικανότητα αντίληψης του γεγονότος  και επειδή σε κάθε περίπτωση  
Δεν σας ξέρω... Δεν υπάρχετε... Δεν κάνετε... Δεν θα λείψετε.

                                                                                                      Κούτσικος  Λάμπρος 
                                                                                                       Μια ζωή Κρανιώτης
                                                                                                       Μια ζωή Ευθύνες

2 σχόλια:

  1. Σεβαστή η άποψη σας κύριε Λάμπρο . Δεν σας είδα όμως να ασχολειστε με τόσο μένος για τις κεραίες που κάποιοι άλλοι έχουν τοποθετήσει στα γύρω βουνά του χωριού τα τελευταία 20 χρόνια !! Αφού δηλώνεται και δεν έχω λόγο να το αμφισβητώ μια ζωή Κρανιώτης και μια ζωή ευθύνες θα σας ρωτήσω , αυτούς που όπως λέτε για μια μέρα σας ταλαιπώρησαν ή αυτούς που πριν 20 χρόνια τοποθέτησαν τον ΚΑΡΚΙΝΟ πάνω απ' τα κεφάλια μας ; Αυτούς που ενώ είχαν το καρπούζι και το μαχαίρι σε εποχές παχυλων αγελάδων δεν φρόντισαν ώστε να κάνουν έστω τις τουαλέτες του Δημοτικού σχολείου για να μην τρέχουμε εμείς κάθε μέρα τα παιδιά μας για γαστρεντερίτιδες; Αυτούς που επέτρεπαν τον γιατρό να εξετάζει στο δημοτικό κατάστημα γιατί δεν εμπεναν στον κόπο να βάλουν ίντερνετ στο ΚΥ Κρανιάς; Δεν σας είδα να γράφετε κάτι για τα χιλιοχιλιό ασφάλτου που έπεσαν στο χωριό και τόσα άλλα που έγιναν τα τελευταία χρόνια ; Δεκτός ο προβληματισμός σας αλλά επιλεκτικός !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αργησεσ ΠΟΛΥ να ενδιαφερθεισ αρμόδιοι είναι άλλοι εκτός αν είσαι υποψήφιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή