Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Η απάντηση της Προέδρου της Κρανιάς Α. Κουτσιώρα για το θέμα με τη γαστρεντερίτιδα στην Κρανιά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αγαπητοί συγχωριανοί χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη και περαστικά σε όσους νόσησαν.   
Βάζοντας  τα πράγματα σε μια σειρά θέλω να σας πω ότι την Δευτέρα περίπου στις 9:00 δέχτηκα τηλεφώνημα από συμπολίτη που μας είπε ότι υπήρχαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο χωριό. Το πρώτο που έκανα ήταν να στείλω τον υπάλληλο του Δήμου να ελέγξει το κεντρικό υδραγωγείο και την μηχανή χλωρίωσης, κατόπιν επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΛ κ  Σερετίδη. Τα υπόλοιπα έγιναν όπως τα αναφέρει το δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΕΛ. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων παραδόθηκαν ανεπίσημα σήμερα (Παρασκευή 3-5-2019) και από τις αναλύσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία στις παραμέτρους που μετρήθηκαν τέτοια που να δικαιολογούν τα έντονα συμπτώματα που καταγράφηκαν. Σήμερα έγινε νέα δειγματοληψία από την υπηρεσία για επανέλεγχο των αποτελεσμάτων. Δειγματοληψία έγινε σήμερα επίσης και από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εκτενέστερο έλεγχο των μικροβιολογικών παραμέτρων, έτσι ώστε να βρεθεί η αιτία του φαινομένου και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στην περίπτωση που ευθύνεται το νερό.
Θέλω να απαντήσω δημοσίως πρώτα στην κυρία Βούλα Μαστορογιάννη, η οποία προκαλεί στο face book  γιατί δεν απαντάμε και να της πω ότι δεν προέβηκα σε δημόσια συζήτηση σεβόμενη τον πόνο των συγχωριανών μου όποια κι αν ήταν η αιτία που τον προκάλεσε.
Κατόπιν να ενημερώσω τους αγαπητούς μου συμπολίτες για τον Δικηγόρο κύριο Πατούνα ο οποίος ως δικηγόρος-δικαστής με προκάλεσε άπειρες φορές αυτές τις μέρες για να πω ότι φταίω, ξεχνώντας ότι πριν από μερικά χρόνια ο ίδιος μας είχε προτρέψει σε ασφαλιστικά μέτρα για τις κεραίες στην Κούτρα έναντι  αδρής  αμοιβής  βέβαια.
Όταν έφτασε η ώρα των ΜΑΤ φυσικά εξαφανίστηκε και δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να γλυτώσουμε για λίγο το αυτόφωρο εγώ και μερικά ακόμη άτομα και να φύγουμε απ’ το βουνό με μερικούς μώλωπες και καρούμπαλα. Μετά από μερικούς μήνες έφτασε και η ώρα της εκδίκησης των ασφαλιστικών μέτρων, το έργο ίδιο πάλι δεν προήλθε να μας υπερασπιστεί και  προσφύγαμε σε άλλο δικηγόρο, το αποτέλεσμα μετά από αλλεπάλληλες αναβολές  χάσαμε τη δίκη. Οι κεραίες δεσπόζουν ακόμα σε όλα σχεδόν τα βουνά γύρω από το χωριό μας και ο καρκίνος πάνω από τα κεφάλια μας.
Απαντώντας στον κύριο Κούτσικο  του λέω ότι η δημοκρατία του δίνει το δικαίωμα να προσφύγει στην δικαιοσύνη αλλά το να συγκρίνει με το μάτι είναι προσβολή πρώτα για τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους εκεί και μετά για εμάς. Το να μας λέει επικίνδυνους και ανεύθυνους είναι προσβολή πρώτα για τούς ανθρώπους που ζουν στο χωριό και βλέπουν καθημερινά το έργο μας και μετά για εμάς.
Τέλος, απαντώντας σ’ αυτούς που λένε ότι ενώ ο κόσμος νοσούσε, εγώ έδινα μετάλλια στους αγώνες των παιδιών μας, θέλω να πω ότι ούτε για εμένα ήταν εύκολο αλλά μόνο το βλέμμα τους, μου έδωσε την δύναμη.    
                                                                                                                          Με  τιμή                                                   Η Πρόεδρος της Δ.Κ Κρανέας    
Κουτσιώρα Αναστασία                                                                                                                                                                          

12 σχόλια:

  1. για την ταμπακιέρα; Άλλα ντ' άλλα τσ' παρασκευής το γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ ΓΙΑ ΌΛΟ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΌΤΙ ΠΡΟΉΛΘΕ ΑΠΌ ΤΟ ΝΕΡΌ.. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ..ΚΑΙ ΔΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΠΆΡΕΤΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΉ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.. ΕΊΧΕ ΣΤΑΣΗΜΟ ΝΕΡΌ ΌΛΟ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΌ!ΠΑΡΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο ένα λάθος , η δεξαμενή αυτή τροφοδοτούσε το χωριό πάνω από τρεις μήνες δηλαδή για να είστε όλοι ευχαριστημένοι πρέπει να βγουν και να πουν ναι φταίει το νερό ας έδειξαν το αντίθετο οι αναλύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και απ' αυτήν φυσικά πήραν δείγματα , είναι το πηγαίο νερό που λέει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΔΕΊΓΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΣΆΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΉ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΆΕΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΧΗΜΕΊΟ ΏΣΤΕ ΝΑ ΓΊΝΕΙ Η ΑΝΆΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΠΛΈΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΆΜΕΣΑ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΊΝΑΙ Η ΔΕΥΑΛ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.. ΠΑΡΤΕ ΧΑΜΠΆΡΙ ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΚΑΙ ΌΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΈΦΕΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ.. ΠΑΡΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΆΖΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΈΡΓΑ ΓΙΑΤΊ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΥΜΆΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΧΑΖΟΣ.. ΠΆΡΤΕ ΕΥΘΎΝΗ ΟΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑΤΊ ΜΌΝΟ Η ΚΑΡΈΚΛΑ ΣΑΣ ΝΟΙΆΖΕΙ Η ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΤΟ ΜΗΝΙΆΤΙΚΟ ΓΙΑΤΊ ΟΎΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΈΚΛΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΈ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναξτε λαμπαδες,καντε ταματα στην Παναγια,που δεν θρηνησαμε θυματα...και την υπολοιπη ζωη καποιοι δεν θα την περασουν στην ψηρου.
    Η ταλαιπωρια 1000 και πλεον Κρανιωτων ας ηχησει ως καμπανα κινδυνου σε οσους διεκδικουν αξιωματα.

    Δυστυχως ο συριζοαρισμος και τσιπριασμος(ανηθικοτητα και ανικανοτητα σε συνδιασμο με κουτοπονηρια)...εχει ποτισει την Ελληνικη επικρατεια απο ακρο σε ακρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχήν ας αρχίσουμε από τα βασικά ότι το κείμενο αποκλείεται να έγραψε η συγκεκριμένη κυρία μόνη της.. επίσης μόνο και μόνο που βγηκε να κράξει τον δικηγόρο κύριο Πατουνα φαίνεται το επίπεδο...ο μόνος που κάνει έστω και κάτι στο χωριό... όπως επισησ να κράζει την κυρία που ανέφερε που υποτίθεται ότι είναι και συγχωριανη της... λυπάμαι πολυ που ακόμα μαι σε μια δύσκολη στιγμή δεν μασ στήριξε κανένας τους γτ υποτίθεται ότι γι'αυτό ειναι εκεί όχι μόνο για τα καλά.... κρίμα για άλλη μια φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΕ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΕ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΎΣ Η ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΉ ΒΆΛΛΕΤΑΙ ΕΝΩ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 4 ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ 5 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΕΚ ΤΟΝ ΟΠΟΊΩΝ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΕ ΔΕΥΑΕΛ, ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΉΛΠΙΖΑΝ ΤΟ ΑΝΤΊΘΕΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κανένας δεν κατηγόρησε ένα άτομο, αλλά ένα άτομο έβγαλε ανακοίνωση και κατηγορεί πολίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ , ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΛΕΓΑΝΕ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ , ΑΠΑΝΤΑΕΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙ , ΝΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΙ ΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΑΝΤΊΘΕΤΌ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΛΕΩ ΦΤΑΊΕΙ Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΉ ΣΚΟΝΗ , ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ;

      Διαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ Η ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΙΣΣΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή